Träning vardagsmotion

Osäkerheten inne i gymmet (alla har vi varit nybörjare)

Känner sig minst i världen

Idag är jag van med miljön inne i ett gym, jag vet vad sakerna betyder och vad maskinerna gör. Jag kan köra ihop pass till mig själv och även mixar ihop pass till mig och mina vänner när vi tränar tillsammans. Men jag vet hur det känns att känna sig minst i världen inne på gymmet. Man glider in på gymmet efter ett samtal med en kanske medlemsrådgivare som berättat vad gymmet kan erbjuda just dig. Benen är lite lätt tunga, kroppen är lite osäker och tankarna i huvudet kanske är mer ” vad gör jag nu och varför är jag här?”. Du tittar upp och ser en person springa lika snabbt som en raket på löpbandet, en annan som lyfter tunga vikter och en tredje som hänger upp och ner i ett räcke. För att inte nämna den personen som står och kastar en form av kula med handtag upp och ner i luften. Va tusan ska jag egentligen göra här?

Du ser dig om och tar kanske det säkra löpbandet, där kan inget gå fel. Väl framme på löpbandet fanns det tio olika knappar och program du kan välja. Hastighet upp och ner, viktminskning, kaloriprogram och kanske intervallpass. Men vad bland alla dessa program ska jag välja? Kalorier är bra att bränna har man kanske hört så du kanske väljer just de programmet. Bandet drar igång och det känns rätt bra tills du helt plötsligt ska springa snabbt, gå långsamt och sedan ska du springa snabbt igen. Du kanske känner att det var för jobbigt så du går av bandet och funderar på vad ska jag göra nu. Känner du igen dig? Situationen med löpandet var mitt första möte med ett löpband. Det var så mycket allternativ så jag missade start knappen och hastighetspilarna. Jag kände mig minst i världen den gången och promenaden hem kom tidigare än planerat.

Utforska och fråga- du får dina svar

När man väl tagit sig till gymmet så tycker jag att man ska ge sig själv beröm! Man har planerat in tid för sin motion vilket innebär att man prioriterat sin tid lite extra, bra jobbat! När man väl är inne på gymmet måste det inte handla om att bli bäst, starkast eller smidigast utan det bör handla om dig. Vad vill du med din tid på gymmet? När man vet det och gymmet är ovant och lite skrämmande, fråga personalen om hjälp! Det finns oftast bra personal som kan visa dig vad som passar efter dina mål och förutsättningar. Våga testa dig fram och försök att inte förminska dig själv. Du är där på gymmet och din tid där är lila viktig som raketen på löpbandet. Se till att skapa din tid och ge dig själv chansen att utforska miljön innan du släpper den helt. Du kan och du kommer förhoppningsvis hitta det som passar dig innan du förstått det själv.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply