Hållbara vanor

Trötta barn, planera måltiderna är guld

Planera måltiderna underlättar i vår vardag. För att vi ska hinna umgås, slippa bråka kring maten och hinna träna gör vi matlådor. För att vår äldsta son ska känna sig delaktig och faktisk äta maten får han vara med i tillagningen. Det ger oss kvalitetstid och han får vara med i matlagningsprocessen.

För att vardagspusslet ska fungera behöver vi rutiner. Inte bara för att motionen och tiden tillsammans utan faktiskt för maten. Vi kommer ofta hem med barnen vid 17:30 på kvällarna. Vi alla är trötta, hungriga och vill bara äta. Att ställa sig och laga maten då är något vi känner blir en onödig konflikt. Därför gör vi  matlådor ( nästan alltid) just för veckorna. Vi försöker ha en dag i veckan där vi lagar mat på för ett par dagar framåt. När vi väl håller rutinen fungerar det galant och det ger oss mer tid tillsammans. Att lägga sin enegi på varandra i stället för onödiga bråk är värt guld. Det här är ett sett som underlättar i vårt vardagspussel.

Lax är en favorit i vår familj

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply