Hållbara vanor vardagsmotion

Aktiva val, tre vardagstips i affären

Har ni någon gång känner att ni vill handla mer än vad ni tänkt? Ni vet, man springer in på affären och det man ska handla är kanske mjölk, smör och lite grönsaker. Men så är man lite hungrig efter jobbet. Det kanske hamnar både det ena och det andra som inte skulle med. Känner ni igen er?

Det är nämligen så att när vi är stressade och går på lite sparlåga för vi egentligen borde ätit middag vid just den här affärsturen. Det är då vi lätt kan bli sugna på allt extra. Det säger ju sig självft att man blir sugen när man är hungrig eller hur?

Därför kanske man behöver ha en strategi just vid den stressiga efter-jobbet- handlingen. Jag brukar tänka:

  • Gör en lista på det du ska handla, bestäm dig. Handla det du ska ha och inget annat.
  • Se till att ha vatten eller kanske några äppelbitar i en liten låda med dig på vägen hem.
  • Ha maten klar när du kommer hem, du klarar då av ännu ett hinder av sug efter annat än maten.

 Det är när vi bestämmer oss som det oftast går bra.

Jag vill säga för egen del att det är när jag bestämmer mig för något som det oftast funderar i vardagen. Fokusera på det fina och positiva och försök att förvandla det negativa till något lite bättre. Det kanske hjälper?

Mina mål med vardagsmotionen är många. Men att fokusera på rätt saker är något jag jobbar dagligen med.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply