vardagsmotion

Att vara målmedvteten måste inte handla om måsten: det kan vara din största hjälp

Om vi ger oss själva lite beröm då och då kommer vi troligen lättare fram till våra mål och vad vi vill göra med vår motion. Jag personligen är dålig på att ge mig själv beröm eller tycka att jag är stark och duktig. Men om man vågar se sina styrkor kanske målmedvetenheten ökar.

Okej, det här inlägget kommer ha sitt fokus på beröm, stärkande feedback och målmedvetenhet. Det här något jag vill tro kan hjälpa mig och kanske anda att se och förstå, just sig själv. När vi stannar upp i vardagen och någon säger tillexempel ” vad stark du är” eller ” när du gör din motion blir jag inspirerad” hur ofta tänker jag i dessa situationer att det jag gör är bra? Jo inte så ofta. Men om vi nu ska vara ärliga så har vi alla egenskaper som är betydande och bra, det vill säga att vi har en energibank med positiva styrkor som vi bör ta vara på. När vi kan ge oss själva beröm eller ta emot beröm stärker vi oss själva på samma sätt som när vi vill ge bra feedback till någon annan så stärker vi den personen. Därför vill jag idag belysa vikten av att ta vara på vår positiva energibank. Den finns där bara vi väljer att se den lite oftare än vad jag i alla fall gör.

Att vara målmedveten kan vara nyckeln till din framgång

För inte så länge sedan fick jag frågan på gymmet hur jag kunde orkar vara så målmedveten med min träning, planering, strukturering och spontanitet i de olika träningsformerna jag utför. Jag vill minnas mitt svar att det inte handlar om att orka utan att se sin helhet i just mitt livspussel. Att röra sig är naturligt för mig och min familj men det måste inte betyda att det är detsamma för en annan familj. Det här är viktigt att belysa allas olika livspussel måste få vara just olika. Längs vägen kan man ta emot tips och råd eller kanske ge några, men man måste acceptera sitt livspussel och utgå från just det. För mig är inte planeringen viktig utan medvetenheten i varför jag har de mål jag har med min vardagsmotion och andra former av träningen. Det handlar om att lära sig hitta de positiva i energibanken, det är då jag kan skapa ett sunt livspussel tillsammans med min familj. Vi kan komma som ett team precis som jag och min styrka i min kropp. När alla tillsammans samarbetar med de positiva energierna runt omkring så skapas den lilla extra hjälpen som ibland kan behövas för att orka. Jag vill försöka lova mig själv att se den positiva energibanken oftare då jag tror att den hjälper till att se det fina i livspusslet just den dagen man inte orkar träna eller kanske ta en lugnare promenad. Tro på dina mål, det kan ge dig din dag.

Fokusering är ibland ett måste för att nå det mål man vill uppnå.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply