vardagsmotion

Balansera upp vardagen med goda ting – ge vardagsmotionen något nytt

Kan man tröttna på vardagsmotionen eller är vi bara vanemänniskor?

Jag har alltid varit en vanemänniska, tills nu. För mig är en vanemänniska någon som gärna vill göra exempelvis samma träningsform eller motionsform hela tiden för den ger dig trygghet. Man vet vad man ska göra, vilka vikter man brukar ha på gymmet eller vilken väg man alltid promenerar på morgonpromenaden.  Det är bekvämt att göra samma sak för man vet vad som förväntas. Men sedan en tid har jag börjat testa mig själv som människa, jag har vågat mig på andra träningsformer och tagit andra vägar på löprundan, vägar jag inte ens vet vart de leder mig.

Anledningen till att jag gjorde det var för att jag började tröttna, ja precis tröttna på att göra samma program på gymmet eller springa/ gå samma sträcka. När jag tänkte till och gjorde det blev vardagsmotionen ett glädjande hjälpmedel igen och kombinationen av ett spinning pass ena dagen och ett funktionellt styrkepass den andra gav glädjen tillbaka.  För det är ju något jag inte tycker att man skall glömma vare sig det är på gymmet eller på en promenad, glädjen. Tappar vi glädjen försvinner syftet med att röra sig med ett leende. Ge dig själv chansen och modet att testa och förnya din vardagsmotion, då kommer du kanske hålla glädjen upp oftare och på så vis kommer du känna att motionen är din vän och inte din motståndare.

Att välja en backe att gå eller springa i hjälper pulsen att öka under en kortare stund. Kanske är det du behöver för att känna lite glädje efteråt? Värt att testa.

Det är fortfarande det enkla grejerna som blir av

Jag vill alltid känna att det enkla sakerna som för en del exempelvis kan vara en knäböj i köket eller en promenad med barnen är motion som alltid kan bli av. Det är inga förkunskapskrav som behövs, bara lite fantasi och nån minut av dagen. Om vi tar vara på varandras fantasier och gör en rolig grej av rörelserna på exempelvis jobbet kommer även glädjen tillbaka till oss via gemenskapen. Man måste inte testa men om man gör det tror jag att man kan få en fin skrattande stund tillsammans.

ta sig upp och ner med en kvast bakom ryggen va inte lätt. men vi skrattade gott.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply