vardagsmotion

Kroppen som inte är femton längre men heller inte trettio år

Min fina starka kropp ska hålla hela livet. Ibland är inte den tunga träningen den viktiga. Vart är rörligheten?

Livet är så pass fint att vi lär oss av våra misstag eller kanske mindre bra val. Jag har under de senaste fem åren valt att prioritera bort mitt fokus på smidighet och rörlighet. Jag har i stället satsat på att skapa en stark grundfysik för att stärka mina lyft och mina pass. Det arbete jag gjort är absolut inte dåligt tvärt om, riktigt bra. Jag är starkare än någonsin, men absolut inte smidig? Min rörlighet är bra men ändå så stel.

Det är när man kommer till insikt med att kroppen inte är femton år men heller inte trettio år fyllda som jag väljer att satsa på alla delar av kroppen. Dagens pass handlade om rörlighet och styrka i rörligheten. Ett viktigt pass och fram för allt rätt lärorikt.

Bör jag börja med yoga?

Det här är en fråga jag ställt mig så många gånger, tro mig jag har försökt flera gånger. Men jag finner absolut ingen ro i den träningsformen. Även fast jag vet att det är bra för kropp och stjäl så tar jag mig inte chansen att våga ge det en chans. Det kanske är precis det min kropp behöver , en ärlig yogachans.

För att min träning och vardagsmotion ska hålla och fungera behöver hela min kropp vara hel. Så med andra ord ska jag försöka mig på fem pass av yoga den här månaden. Jag ska verkligen ge mig själv den chansen. Jag hoppas att jag den här gången kan ta just den här chansen. Att ge mig själv lite inte lugn och mina leder lite inre rörelse och harmoni.

Den här övningen är både svår och jobbig. Händerna raka och ner i en böj.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply