vardagsmotion

Använd benen istället för bilen Marie

Att hinna med tiden och bilen är en snabb lösning men den lösningen är lat

Så är det för mig. Ofta när jag ska till gymmet tar jag bilen. Avståndet till gymmet är ca 2km, samma sträcka som jag värmer upp på löpbandet med. Så jag tar ofta bilen till gymmet för att hinna med det jag ska eller för att snabbt komma hem med barnen/et för middag eller andra aktiviteter.

Men så igår slog det mig att jag tappat delar av min vardagsträning. Att gå istället för att ta bilen. Men Marie vad hände tänker ni då? Jo man är ju människa och alla kan falla i från sina rutiner ibland men det viktiga är att hitta tillbaka till dem.

När äldsta sonen frågade om han fick följa med till gymmet och vara på barnpassning så sa jag att det gick bra. Jag plocka i hop sakerna vi skulle ha med tog bilnyckeln och samtidigt såg jag springvagnen i hallen. Då slog det mig. Häng tillbaka nyckeln på med reflexer och använd benen Marie!

Jag har möjligheten att använda mina ben så då bör jag göra det med. Dessutom är jag uppvärmd och klar när jag är på gymmet. På vägen till gymmet sa min äldsta son att det är så kul att vara i vagnen när jag springer så han fråga om jag kunde springa lite extra. Benen var rätt tunga men vi tog en sväng på 4 km innan vi kom till gymmet. Han var glad, jag var uppvärmd och glad för tillsammans gjorde vi något roligt av rörelsen men på olika vis.

Mamma du orkar lite till, du är stark och fin. Kämpa lite till jag är stolt över dig

Med det citatet från min femårige son avslutar jag det här inlägget med att ge oss alla beröm. Beröm för att vi tar hand om oss själva på det vis vi själva kan.

Kram!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply