vardagsmotion

Kan trygghet vara grunden till ditt välmående?

Trygghet är kanske det viktigaste man behöver för att våga utvecklas- släpp in trygghet i din vardagsmotion

Ni som följt min blogg vet att jag tycker om att testa nya saker men också att jag gillar trygghet. Att alltid ha en grundstabilitet att luta sig emot kan vara min räddning när motivationen tappas. Jag har rutiner i min vardag som jag försöker att följa för de har blivit mina hållbara vanor som fungerar. Ibland jobbar vi får att nå våra mål men de kan vara svårt att nå dem eller hitta rätt väg dit.

Vi är nu inne i december och det kan finnas en del som känner press inför julens stress. Man vill känna sig fin på julafton och ökar då upp sin träning lite till. Den här stressen och pressen på hur man vill se ut eller hur mycket man skall hinna med innan exempelvis julafton vill jag tro att vi skapar oss själva. Trygghet i alla dagar skall väl ligga i att vi mår bra största delen av året? Jag vill belysa att trygghet är något som finns inom oss i det mesta vi gör så länge vi själva kan se den. Min trygghet finns äntligen på sin rätta plats som är inom mig. Min grundstabilitet är att jag är den jag är och hinner med precis det jag kan för stunden. Skapar jag mig högre krav eller förväntningar än de jag klarar av kommer jag att känna mig missnöjd.

Med det i mitt första fokus kan jag givetvis känna mig missnöjd ibland om jag inte når de delmål eller mål jag velat. Men jag vet att jag gjorde det jag kunde för stunden och det är ofta det som är viktigast. Detsamma gäller vardagsmotionen om man sätter upp för höga mål på vad man skall hinna med blir det inte hållbart. Ge dig själv tiden att hitta det du är trygg med i vardagsmotionen innan du bygger på med mer.

Kan trygghet vara grunden till ditt välmående?

När jag tvivlar i min vardagsmotion är alltid barnen en trygghet. De ger glädje.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply