vardagsmotion

Gymnastik: en ny morgonrutin!

Morgonrutin som blev gymnastik. Morgonpigg eller inte men att väcka kroppen på ett lugnt och rörligt sätt ger energi jag inte trodde fanns.

Jag är en väldigt morgontrött person som bara trott att kaffe är min räddning tidigt på morgonen när barnen vaknar. Jag ska vara ärlig och säga att kaffe fortfarande är en räddning alla timmar innan klockan 06:00.  Gymnastik är något jag ofta utför inom min crossfit träning och den sker mestadels på gymmet. Gymnastik är för mig en liknelse med Yin yogan. Man har en brutalt obekväm position som man antingen stannar upp i eller nöter flera gånger för att få till övningen rätt. För att nå någon form av resultat behöver man fokusera på andningen och positionen.

Jag har nu under två enstaka dagar fokuserat på två positioner eller övningar som skapar rörelse i min kropp och det här sker innan klockan 7:30. Det är så busigt enkelt att mina barn kan vara med (dock inte idag). Jag ställer klockan och utför övningen i två minuter, svårare än så är det inte. Det bästa är att gymnastiken ger mig ett lugn i hela kroppen tillsammans med det medvetna andetagen. Jag stannar upp för sex minuter och njuter av enbart här och nu. En fin morgonrutin.

Gymnastik: en ny morgonrutin!

Två minuter per sida

Gymnastik: en ny morgonrutin!

Två minuter och jag kommer längre ner och blir mer avslappnad.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply