vardagsmotion

Utmanar mig själv och vardagsmotionen blir som bäst

För mig  handlar det om att jag utmanar mig med små saker i vardagsmotionen för att skapa glädje och hållbarheten kvar.

Det viktiga med att motionera handlar inte om att man måste prestera utan små medel kan hjälpa till. Jag tycker om kombinationen av att träna på gym, i skogen och genom promenader. Det viktiga i alla fall  mig handlar om att skapa variation för att jag skall behålla energin och glöden i vardagsmotionen. Jag tycker om att promenera och jag delar gärna med mig av promenaderna tillsammans med mina barn.

Att ha ett mål med promenaden kan ibland vara ett hjälpmedel, därför brukar jag ta promenaderna med barnen till olika mål för att göra det roligt för oss alla tre. Det kanske inte låter så spännande, men att gå 4 km tillsammans med en femåring och en tvååring (i vagn mest) kan vara utmanande i sig. Det är därför lekplatser, picknick bänkar och naturen blir fina hjälp medel längs vägen. Det är ofta genom promenader med barnen som jag har glädje i rörelsen för det blir aldrig som jag tänkt att det skulle bli. Visst kan det vara prövande med både gnäll och egna viljor men tillsammans blir det ofta bra i slutet av aktiviteten.

Utmanar mig själv och vardagsmotionen blir som bäst

En fin förmiddag tillsammans med barnen. Promenad, lek och picknick.

Senaste promenaden blev rogivande och svettig

Fötterna gick och musiken var peppande i öronen. Kroppen var pigg och benen ville inte sluta gå. Jag stannar upp vid en sjö och andas in vinterluften och precis då börjar mina ben att springa. Vi lunkar fram och stannar upp vid e lyktstolpe och gör 20 knäböj, 20 utfallssteg för att sedan promenera vidare. Jag bestämmer att vid nästa bank skall jag springa i två minuter och benen bar i väg i två minuter av lunkande tempo. Tiden ute i vinterluften varade i 70 minuter och jag hade avklarat 100 utfallssteg och 100 knäböj som jag knappt märkte av. Styrketräning som kroppen behöver men inte behövde arbeta jätte hårt för. Ibland kan det vara just det lilla som gör det hela så mycket roligare.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply