vardagsmotion

Vardagsmotion är något bra – här är småbarnspapporna som vill öka vardagsmotionen

Vardagsmotion är något vi alla kan behöva i olika former. Johan är en nybliven pappa och Peters son är strax över ett år. De är två av mina kollegor som vill få till vardagsmotionen lite extra, men inte på gymmet.

Som personer är vi olika, en del gillar gymmet, en del googlar på styrkeövningar och en del vet inte alls vad man skall göra. Alla sätt är okej och det viktiga är att man skapar någon form av glädje i det man vill göra. Att utföra någon form av styrka i sin vardagsmotion kan vara en nyckel till en enkel träningsform. Men som småbarnsförälder är det inte alltid lätt att få till tiden på gymmet. Under ett par månader kommer de här småbarnsföräldrarna få enkla hemma övningar med kroppsvikt. De kommer få testa två olika träningssätt – Johan kommer träna 15 minuter tre gånger i veckan. Peter kommer träna 10 minuter två gånger i veckan.  Tanken är att de skall få tillbaka lite energi och få chansen att testa att utföra träning hemma på ett enkelt sätt. Ni kommer få följa deras hemmaträning till och från på bloggen under den här våren. 

När man får ett träningsprogram serverat är ju 15 minuter tre dagar i veckan inget alls – Johan

Det är det enkla som blir av

Som jag nämnt förut är det de enkla sakerna som blir av, det kan vara så enkelt som att få in en rutin. En rutin som man själv mår bra av och kan hålla i det långa loppet. Det viktiga är glädjen. Det ska bli kul att följa grabbarnas nya rutin och se om det är något de själva gillar och mår bra av.

Det är lite tjatigt så jag säger ja. Men jag behöver ju det här – Peter

 

Vardagsmotion är något bra - här är småbarnspapporna som vill öka vardagsmotionen

De testar en av övningarna som kommer att komma.

Vardagsmotion är något bra - här är småbarnspapporna som vill öka vardagsmotionen

En till övning som du kan göra på fler olika sätt. Armhävningar.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply