Hållbara vanor vardagsmotion

Promenera mera säger de – men hur gör man de roligt och regelbundet?

Promenera mera är bra för kropp och knopp men att få till det regelbundet och på ett roligt sätt är inte så lätt alla dagar.

På med alla ytterkläder på barnen och sig själv, ta fram bilnyckeln och börja gå mot bilen. Väl halvvägs kommer jag på att ena barnets väska ligger kvar i hallen så det är lika bra att vända om och pinna på lite extra. Väl inne vill ena barnet gå på toa så tålmodigt väntar resten i hallen. Det är nu den onödiga stressen kommer för att klockan börjar dra iväg. Jag får stanna upp och andas.

Det är när en morgon blir stressad som promenaden lugnar

Just morgon som ovan är sånt tillfälle som gör att promenaden till förskolan bli lugnande. Det tar inte mer än två minuter extra att gå. De ger oss tid att prata, röra på oss och upptäcka världen omkring oss bara vi tre för en liten stund. Det är nu morgonen kan vända, de som kanske började med konflikt kring kläder och tandborstning. Det är nu stressen går ner och vi får en fin stund tillsammans.

Varje morgon skall jag försöka att prioritera vagnen och promenaden till förskolan i stället för bilen. Det är snabb matematik att det är bättre för både oss och miljön.

Ett enkelt tips när du promenerar själv

Om du inte har en lista med musik du gillar, leta rätt på en podcast du gillar och lyssna under tiden du promenerar. Det känns som att du har sällskap och du får en fin stund tillsammans med miljön.

Promenera mera säger de - men hur gör man de roligt och regelbundet?

Tillbakablick från ett fint minne i höstas

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply