Motivation

4 BOKTIPS I NOVEMBER

Just nu är det mest böcker om anatomi, nutrition och posture som det bläddras i om dagarna. Men om tre veckor tar vi första steget in i sommarlovet (yessss, i December), och även om jag inte är någon storläsare utav litterur så finns det ändå några böcker jag faktiskt ser fram emot att läsa under de lediga veckorna!

 

1. Jag vill ju bara se bra ut naken!

Det här är en guide till fitness och hälsa.
En bok för alla som tränar en del men vill bli ännu bättre, och få mer kunskap om hur det faktiskt fungerar. För de som vill gå ner i vikt, för de som vill gå upp. För de som vill bli starka, för de som vill ha bättre kondition. För de som vill bli friska, för dom som bara vill se bra ut nakna! Skriven av triatleten Jonas Colting, vinnare av Ultraman på Hawaii och en av världen mest vältränade idrottsmän.

Med Jonas djupa kunskap om träning, kroppen, hälsa och motivation, guidar han oss mot bättre stryka, kondition, hälsa och mental kraft mm. Lättlästa kapitel om träning varvas med spännande motivationshistorier, otroligt men sant fakta och anekdoter inom idrottens värld. Det här är boken för dig som gillar att träna och vill veta lite mer, men vill bli mycket bättre.

https://www.bokus.com/bok/9789185449019/jag-vill-ju-bara-se-bra-ut-naken/?gclid=EAIaIQobChMItPn62arK1wIVTCQrCh0rVQKLEAAYASAAEgJibPD_BwE

 

2. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium? Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser – möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse – och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig. Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson.

Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikations stilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen – dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr.

https://www.bokus.com/bok/9789175579337/omgiven-av-idioter-hur-man-forstar-dem-som-inte-gar-att-forsta/

 

3. Chasing Excellence: A Story About Building the World’s Fittest Athletes (ENGELSK)

CrossFit trainer Ben Bergeron has helped build the world’s fittest athletes, but he’s not like other coaches. He believes that greatness is not for the elite few; that winning is a result, not a goal; and that character, not talent, is what makes a true champion. His powerful philosophy can help anyone excel at all aspects of life.

Using the dramatic competition between the top contenders at the 2016 Reebok CrossFit Games® as a background, Ben explores the step-by-step process of achieving excellence and the unique set of positive character traits necessary for leveling up to world-class. The mindset and methodology that have produced some of the greatest athletes in the world’s most gruelling sport can work equally well for golfers, lawyers, artists, entrepreneurs–anyone who’s willing to commit totally to becoming better than the best.

https://www.bokus.com/bok/9781619617285/chasing-excellence-a-story-about-building-the-worlds-fittest-athletes/

 

4. The Secret

Fragment av den stora hemligheten har funnits tillgänglig i många berättartraditioner, i litteraturen, inom religionen och filosofier i århundraden. Nu finns för första gången alla pusselbitar samlade i en bok som kan vara livsavgörande för den som tar in budskapet. The Secret – Hemligheten innehåller praktisk kunskap som gör att läsaren får en större förståelse för och insikt om hur man blir mästaren i sitt eget liv.

I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen. Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv.

The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer – kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi – som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Genom att börja tillämpa kunskapen i The Secret visar de hur sjukdomar kan botas, hur man kan uppnå bättre levnadsstandard, bemästra hinder och begränsningar, samt nå dit många vanligtvis anser vara omöjligt – sina drömmars mål. Boken är svaret på vad många hoppas på – ett skifte på vilket sätt människor i hela världen tänker, går från ord till handling och därtill bemöter varandra.

https://www.bokus.com/bok/9789176610404/the-secret-hemligheten/

 

*Samtliga beskrivningar utav böckerna är författarens/förlagets egna ord

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply