Uncategorized

EN VECKA SOM FITNESSTUDENT

Med fina vänner från klassen! Fr vänster  Johanna, Jag, Jill, Erica, Olivia

 

5 månader har avklarats utav PT utbildningen här i Australien och jag stormtrivs! Veckorna flyger förbi snabbare än jag hinner blinka och om 4 veckor har vi sommarlov mitt i December. Snart är alltså halva tiden på utbildningen gjord, och jag är så himla lycklig över att jag tog beslutet om att åka hit. Sunshine Coast, Australien och en drömutbildning på det. Det finns verkligen ingenting att klaga på, här mår jag mer än bra!

En vanlig vecka ser ut ungefär såhär:

Måndag: Träning på förmiddagen. Träningsschemat skrivs i ordning på Söndagen så huvudet är mentalt inställt på vilken dag som ska tränas vad. Det hjälper att få en överblick över veckans träning och ger ett skönt flyt genom alla muskelgrupper. Av någon anledning så blir oftast Måndagar den stora dagen för triceps och axlar, och det gillar man ju. Lektioner under dagen är Anatomi samt Psykologi.

Tisdag: Morgonen inleds med lektion i gymövningar/träningsteknink (drop-set, super ser, tut, german volyme training, matrix osv) och följs upp utav en kurs i Exercise Science där vi just nu skriver ett träningsprogram inriktat mot en specifik sport. När de två kurserna är avklarade så avrundas dagen med träning och lite ytterligare studier.

Onsdag: PT-pass och programskrivning till våra äldre klienter. Här håller vi ett träningspass på 60 minuter och fokuserar mycket på balans- och funktionell träning riktad till en äldre åldersgrupp. Dagen följs sedan upp utav en lektion i Näringslära och jag har även min andra klient att träna under eftermiddagen.

Torsdag: Sovmorgon och träning innan lektionerna rullar igång. Repetition utav veckans Anatomi ska gås igenom och vi övar även på att kunna identifiera olika muskler på de trogna anatomidockorna som finns utplacerade i klassrummet. Nästa klass är Fitnessboxning och det vevas hejvilt för att nå det slutgiltiga boxningsdiplomet. Sista passet för dagen (och veckan) är Posture, och här går vi igenom saker som hållning och rörelsemönster innan vi packar ihop våran ryggsäck och promenerar hemåt.

Fredag: Varje morgon får några utav oss i klassen en extra träningslektion utav en av våra lärare. Så himla roligt! Här tränar vi mot hur man ska träna/bygga en kropp inför bikinifitness, pratar kost och går igenom olika grenar. Eventuellt så ställer vi upp i en tävling nästa år, mer uppdatering om detta kommer. Resten utav dagen spenderas på valfritt sätt, men oftast avslutas den men sol/bad/strand för att ladda upp batterierna efter veckan.

Lördag/Söndag: LEDIGA. Helgerna spenderas mestadels på beachen, och det finns egentligen ingenting att klaga på. Livet ändå hörrni! Men lite träning brukar hinnas med, god mat ska förtäras med vänner och det ska inhandlas varor inför Söndagens matlådor. Även lite tid till studier och programskrivning hinns med här innan veckan startar om på nytt igen. Inte helt dumt ändå.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply