Motivation

MOTIVATION

Glöm inte bort att göra saker som gör dig glad även dagar och veckor som du har fullt upp. Det är då du behöver leenden och positiv energi som allra mest

 

Det har varit fullt upp denna veckan, men trots att jag däckat tidigt i soffan efter jobb så har träning hunnits med mellan varven. Jag mår liksom bra utav träningen, den är inget “måste” eller någonting som jag vill skjuta upp. Träningen ger mig energi och  är också någonting som jag ser fram emot nästan varje dag. Det gäller bara att ha lite motivation från insidan utav kroppen för att komma iväg till träningen, men när man har fullt upp under vardagarna så kan det ibland vara svårt att hitta motivationen till träningen (men det är såklart lika viktigt med vilodagar för att  återhämta sig!).

Så, för att boosta motivationen inför julveckan och nyårslöftena kommer här några tips på hur du kan hålla motivationen uppe:

#Träning innebär inte enbart att lyfta tunga vikter inne på ett svettigt gym. Vardagsmotion och promenader är också träning! Ta dig tid till långpromenader i vinter, använd trapporna istället för hissen i lägenheten och umgås med människor som ger dig energi!

#Lyssna på träningspoddar och hitta motivation genom andra! En ny podcast som jag nyligen upptäckt är Jokklo & Mandy “En podd om träning, hälsa, motivation och allt annat som snurrar i en tjejs huvud.”

#Fynda nya träningskläder på mellandagsrean, kolla upp tradera eller ordna en klädbytardag med dina vänner. Ny träningskläder behöver inte vara fabriksnya för att kännas nya för dig, känner du att träningskläder motiverar dig till att komma iväg till träningen så är detta ett billigare alternativ för att hålla motivationen uppe!

#Sätt upp mål och hitta DIN anledning till varför du vill hålla igång med träningen. Kanske vill du uppgradera din vardagskondition, träna inför en resa eller utmana dig själv med nya personbästa. Skriv en lista på positiva saker som träning kan göra för dig, spara listan och ta fram den ur byxfickan dagar du behöver lite extra motivation!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply