Träning

RYGGEN RÄKNAS

 

Träna med miniband, del 5

Ryggmusklerna glöms lätt bort i en vardag där vi till stor del utav tiden sitter framåtlutade framför dator och mobiltelefoner, därför tycker jag om att lyfta den här muskelgruppen lite extra. Det finns en uppsjö med variationer av roddövningar för just ryggen, och långt ifrån alla övningar kräver avancerade träningsmaskiner. Fördelen med att utföra övningar sittandes är att kroppen får ett naturligt stöd och färre muskler behöver används för att balansera upp hela fysiken. Våga testa nya övningar för att utvecklas, lycka till!

 

ENARMSRODD MED MINIBAND / ONE ARM ROW WITH RESISTANCEBAND

 

 

 

ATT TÄNKA PÅ

  1. Placera minibandet runt vänster fot, spänn bålen och rulla bak axlarna. Hitta kontakten i ryggmusklerna genom att visualisera att du gör ryggen bredare (som när du tar ett djupt andetag) samtidigt som du öppnar upp bröstet och håller kvar din hållning.
  2. Dra bandet mot kroppen med vänster hand och försök hålla kvar din hållning utan att vrida överkroppen för mycket under rörelsen. Håll armbågen nära kroppen och undvik att dra upp axeln i slutet utav övningen, det är inte nackmusklerna som ska vara den primära muskeln som jobbar. Tänk rygg, rygg, rygg!
  3. Starta gärna övningen med ett tyngre motståndsband där du klarar av att göra 6 repetitioner, övergå direkt efteråt till ett lättare band och avsluta med 10-12 repetitioner med samma arm. Växla över till höger arm och upprepa samma övning. När den första omgången är färdig, vila i 60 sekunder och upprepa sedan upplägget  2-3 gånger.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply