Motivation

TA TILLVARA PÅ NYÅRSMOTIVATIONEN

Nytt år och nya möjligheter! Jag gillar dom där klyschiga meningarna som pulserar ut på sociala medier i samband med ett nytt år, även om jag vet att det för många känns uttjatat och onödigt. Men jag tycker det är fint att en gång om året kunna göra en nystart, sätta upp nya mål och ta nya tag. Det ger en kick liksom!

Många nyårslöften ska planeras, skrivas ned och rivstartas igång just den här veckan. Motivationen är nog aldrig så hög som under årets första dagar och förväntningarna är höga. Jag gillar den positiviteten och tycker att alla ska ta tillvara på den energin som pumpas runt i kroppen efter nyår, våga ta tillvara på den motivationen! Skjut undan tankar och kommentarer som innehåller meningarna  “det är ingen idé” eller “det kommer ändå inte hålla längre än en vecka”. Gör en hållbar planering med mål och delmål på vägen för att hålla uppe pulsen istället!

 

Checklista

  1. Sätt upp ett tidsbestämt mål, då blir målet mer verkligt. Var specifik, var ärlig mot dig själv och bestäm dig.
  2. Sätt upp delmål, lite svårare men minst lika viktigt! Gör delmål för varje månad som består utav utmaningar som tar dig närmare slutmålet.
  3. Skriv upp dina mål och säg dom högt till dig själv. En uppgift blir mer verklig om du skriver ned den och mer sann om du säger den verbalt. Det kanske känns löjligt, men du har verkligen ingenting att förlora på att testa!
  4. Se dig själv nå målet och sluta upp med ett katastrof-tänk! Du kan om du vill, du måste bara tro på dig själv och våga motivera dig själv inifrån.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply