Träning

VARIERA DINA SQUATS

Att träna med sin egen kroppsvikt och fokusera på muskelkontakt är någonting som kan gynna mångas träning. Det inte bara enkelt, utan också väldigt funktionellt. Lägg dessutom till lite explosiva övningar (plyo) så har du ett pass som kommer osa ordentligt med svett efteråt!

SQUAT/KNÄBÖJ

En övning som kan varieras i all oändlighet är squats, eller knäböj som det också kallas. Ofta ser man övningen utföras med viktstång på axlarna, men du kan även förbättra muskelvolymen i rumpan genom att endast använda din egen kroppsvikt. Nedan baseras övningen på ett extra motstånd ifrån gummibandet som kan varieras i tempo och val utav repetitioner. Vill du utmana dig själv så lägg till ett hopp i den uppåt drivande fasen, med fokus på explosivitet och teknik. När du känner dig trygg med rörelsen och hittat en rytm med gummibandet så är du redo för att hoppa på träningsschemat nedan, både flås och pump utlovas!

 

  • Första varvet: 1. 10 explosiva jumping squats med gummiband 2. 15 squats med gummiband 3. 20 squat pumps (pulsa i bottenläget)
  • Andra varvet: 1. 10 squats med gummiband 2. 15 squat pumps (pulsa i bottenläget) 3. 20 explosiva jumping squats med gummiband
  • Tredje varvet: 1. 10 squat pumps (pulsa i bottenläget) 2. 15 explosiva jumping squats med gummiband 3. 20 squats med gummiband

Vila mellan varje varv 60-90 sekunder

Tänk på: Stressa inte igenom repetitionerna. Ta hellre lite extra tid på dig för att bibehålla teknik och explosivitet i rörelsen. Knän ska följa samma linje som tårna pekar och i bottenläget är det önskvärt att knäna är i 90 grader. Använd gärna armar som en extrahjälp till balans och fokusera på den faktiska muskeln (rumpan) som jobbar under hela rörelsen.

 

Lycka till!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply