Mat

VARIERA FRUKOSTKVARGEN

Portionen på bilden ovan består av 1 äggvita, 180 g Grekisk Yoghurt, 150 g frusna blåbär och innehåller 215 kcal

Havregrynsgröt i all ära, men min favoritfrukost har sedan en lång tid tillbaka varit kvarg med bär. Det fungerar liksom alltid, och vispar man även ned en äggvita (eller ett helt ägg) i yoghurten så håller mättnadskänslan i sig ännu längre och man får dessutom i sig extra vitaminer genom ägget.

Kvargen i sin tur kan varieras hur mycket som helst (till exempel genom att varieras med grekisk yoghurt som det får bli här) och listan på tillbehör man kan blanda i yoghurten sträcker sig längre än Vintergatan. Men, ett litet urval av tillbehör som lyfter frukosten är listad nedan. Ganska enkelt ändå, och samma tillbehör fungerar även till den traditionsenliga gröten om du vill variera din frukost ytterligare. Enkelt, smidigt och gott

 

  • Banan med kanel och kokosflingor
  • Hemmagjord Granola med honung
  • Stekta äpplen med kanel och nötter
  • Blåbär och hallon (frysta/färska/varma/kalla)

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply