Bakad avokado med ägg

Kom igång med nya gröna vanor i januari! Foto. Pexels.com

Text Alexandra Öhrlund  

“Bakad avokado till frukost”, är det verkligen gott? Ja, det är det, om man får tro vår bloggande receptkreatör Alexandra Öhrlund och dessutom både näringsrikt och mättande. Här bjuder hon på ett recept som du kan testa i morgon bitti när du vaknar. Smaklig spis!

Bakad avokado med ägg

Bakad avokado med ägg
Foto. Alexandra Öhrlund

Du behöver för 4 st

2 stora avokado
4 ägg
Salt, peppar, chiliflakes

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Dela dina avokados på mitten och plocka ur kärnan. Gröp ur lite av avokadoköttet med en sked, spara det och använd i din gröna smoothie.

Recept på grön smoothie hittar du HÄR

Knäck ett ägg i varje avokadohalva, om inte hela äggvitan ryms brukar jag spara den i kylen och använda i en omelette. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
Placera avokadohalvorna på en plåt och grädda i ugnen ca 10-15 minuter, tills ägget är i önskad konsistens. Jag gillar när gulan är lite krämig. Servera med blandsallad.

Bakad avokado med ägg
Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen MED FOKUS PÅ HÄLSA och på instagram @alexandraohrlund

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.