Frittata med grönsaker och västerbottenost

Den här goda frittatan är löjligt enkel att göra och riktigt god. Basen är ägg, men sedan kan du själv bestämma om du vill ha i till exempel broccoli, zucchini, paprika och så vidare. Någon god ost är också att rekommendera! 

Ät som den är, servera på en buffé (god att äta kall) eller skär upp i bitar och ta med som mellanmål. För matigare alternativ så fyll frittatan med tex varmrökt lax.

Frittata är en italiensk äggbaserad rätt, en slags omelett som bakas i ugnen.

Recept (6 bitar)
6 st ägg
1 dl vatten
100g valfri ost (jag tog västerbotten)
1 röd paprika
100g baby plommontomater
Babyspenat
Salt & svartpeppar
Valfri smaksättning och kryddor

Läs mer Kesobröd på bara två ingredienser

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Skär grönsakerna i mindre bitar.
3. Vispa ihop ägg, vatten, ost, salt och peppar i en bunke.
4. Klä en brödform med bakplåtspapper (eller använd en silikonbrödform) och placera grönsakerna i botten. Häll sedan på äggsmeten. 
5. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.