Gör dig egen gröna juice

I am Ready´s bloggare Alexandra delar med dig av hennes bästa gröna juicerecept.

Text. Alexandra Öhrlund Foto.Pexels.com

Juice är ett enkelt sätt att få i sig mer grönsaker, och dessutom ett bra sätt att lura i barnen den dagliga dosen. Hemligheten bakom ett lyckat “juicande” är att fokusera på grönsakerna, och hålla tillbaka på frukten. Ett äpple eller två för sötma är toppen och frukt innehåller massor av bra saker – men stora mängder fruktos får blodsockret att åka bergochdalbana. Här delar Alexandra Öhrlund med sig av hennes absoluta favoritrecept på grön juice, prova gärna och berätta vad du tycker!

Läs mer av Alexandra Ett grönare sätt att äta

Det gröna guldet, 1 kanna
2 gurkor
2 päron
4 (eller fler) stjälkar selleri
1/2 stor eller 1 liten fänkål
1 citron eller 2 lime med skal
3-4 cm ingefära

Gör så här

Skölj alla grönsaker och skär i bitar, juica i en juicemaskin eller råsaftcentrifug. Köp gärna ekologiska grönsaker så långt det är möjligt. Det går bra att spara juicen i kylskåpet 2-3 dagar, förvara i en tätslutande glasflaska. Jag brukar juica en kanna och dricka ett par dl varje morgon.

Du kanske även gillar Bakad avokado med ägg

Juicandets gyllene regel: Använd allt du i vanliga fall slänger för att dryga ut juicen, tex broccolistammen. Juice måste inte vara gott, håll för näsan och svep din shot! Det är över på en sekund, men hälsoeffekterna håller i sig desto längre.

Gör dig egen gröna juice
Alexandra Öhrlund är personlig tränare och receptkreatör med norrländska rötter. Pluggar till yogalärare, tränar gärna utomhus och älskar att dokumentera livet i bild och text. Följ Alexandra och hennes inspirerande liv på bloggen ”MED FOKUS PÅ HÄLSA” och på Instagram som @alexandraohrlund Foto. Sandra Birgersdotter

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.