Gör din egen Buddha-bowl

En Buddha-bowl är en skål fylld till bredden med godsaker är ett utmärkt sätt att rensa kylskåpet inspirera dig att äta med tacksamhet. En Buddha-bowl är en symbol för näringsrik mat och ska förmedla en positiv känsla. Se det här receptet som ett exempel, skapa din bowl med det du gillar!
Text och foto. Alexandra Öhrlund

Gör din egen Buddha-bowl

Du behöver:

Något varmt och något kallt, en fiberrik kolhydratkälla, en mager proteinkälla, hälsosamma fetter, massor av grönsaker (gärna både färska och rostade), dressing/sås & topping.

Gör din egen Buddha-bowl

Min bowl har en bas av quinoa och ugnsrostade grönsaker: sötpotatis, morötter, rödbetor och broccoli. Proteinkällorna är edamamebönor, kikärtor och hemmagjord hummus. Till det åt jag en halv avokado och lite körsbärstomater. Den gröna juicen pressade jag av gurka, äpple, citron, ingefära och broccoli.

Gör så här:

Fyll skålen så att det bildas en rund ”Buddha-mage” på toppen. Nu riskerar jag att förstöra din bild av Buddha genom att skriva att han faktiskt var väldigt smal. Varför vi har en bild av honom som en tjock, skallig, skrattade gubbe kan du läsa mer om här. Man behöver naturligtvis inte vara det minsta intresserad av historien bakom för att göra sin egen bowl. Låt det instagram-anpassade namnet på vad som egentligen

Gå från klarhet till klarhet 

Jag älskar mattrender! 2017 var året då frukosten endast var komplett med en smoothiebowl (gärna acaí) och alla lunchhak med trendkänsla införde poké-bowl på menyn. Kär bowl har många namn! Sist ut under förra året var något som kom att kallas Buddha-bowl och om du inte redan visste var det var sedan tidigare, vet du hur du gör din egen nu!

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.