Grön näringsbomb med fänkål och basilika

"Ta vara på grönsakerna och minska på matsvinnet", tipsar I AM READY´s matredaktör Lisa Nilsson.

Nu på hösten när många blir förkylda gäller det att stärka immunförsvaret så gott det går. Förutom de klassiska tipsen (tvätta händerna ofta, sova ordentligt) så är det extra viktigt att boosta immunförsvaret med näring. Det gör vi genom att dagligen fylla på kroppen med antioxidanter.

Många tycker det är är svårt att få i sig tillräckligt mycket frukt och grönt via kosten och då rekommenderar jag att starta dagen med en grön smoothie! Ett otroligt smidigt sätt att stärka vårt immunförsvar och tanka kroppen på nyttigheter.

Att göra en smoothie med grönsaker i är någonting som även minskar matsvinnet. Någonting som vi ofta slänger för mycket av är just grönsaker. De blir gamla, tappar smak och färg eller så hinner vi helt enkelt inte använda upp dem innan de blir dåliga. Stoppa ner allting i en mixer tillsammans med antiinflammatoriska superfoods, som tex ingefära, spirulina, citron, vetegräs etc. Späd med iskallt vatten och plötsligt har du gjort en riktig powersmootie sprängfylld med antioxidanter!

Alla kanske inte är superförtjusta i den gröna smaken om man inte är van – jag personligen älskar den och njuter ordentligt av mina gröna smoothie. Men om man inte tillhör den kategorin så är det väldigt tacksamt att man bara kan svepa i sig ett glas och ändå ta få ta del av all näring.
Fler recept av Lisa Krämig och god morotssoppa med vitkål, ingefära och kokosmjölk

TIPS! Drick din smoothie på morgonen på fastande mage för att ge kroppen en riktig vitaminkick. 

Bild. Pixabay

RECEPT 2 LITER GRÖN SMOOTHIE
2 stora nävar spenat
1 broccoli med stjälk och stam
1 fänkålshuvud
1 avokado
225 g fryst mango
1/2 kruka basilika
1/2 citron (saften)
En bit färsk ingefära
Spirulina, vetegräs och gurkmejapulver
Iskallt vatten

Mixa alla ingredienser i en high speed blender, se till att mixa länge så den blir krämig och utan bitar. Servera väl kyld.

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.