Hallon och kokosscones till helgfrukosten

Vad kan bli mumsigare som helgfrukost än varma nybakade scones? Foto. privat

Finns det något bättre än att äta njuta av en lång, mysig frukost på helgen? Doften av nybakat och kaffe är svårslaget. Därför tänkte jag dela med mig utav ett recept på underbart goda scones med smak av hallon och kokos. Matiga och söta på samma gång. Inte nog med det så innehåller de även alla makronutrienter (fett, protein och kolhydrater) för en komplett måltid.

Kokosscones serveras förslagsvis med smör, färskost, någon god marmelad – men också väldigt goda att bara äta som de är!

Recept på kokosscones

Recept (4 scones)
1 banan
2 ägg 
2 dl frysta hallon
1 dl havregryn
1 dl kokosmjöl
1/2 tsk salt

Du kanske även gillar Kesobröd på bara två ingredienser

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen med en gaffel i en bunke. Tillsätt äggen och vispa ihop.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl och blanda ihop med kokosmjöl och salt. 
3. Häll sedan ner mjölblandningen tillsammans i bunken med ägg och banan.
4. Häll ner de frysta hallonen och knåda ihop till en deg. Forma till små bollar och platta ut på en bakplåtspapperklädd plåt, stick små hål på ytan med en gaffel. 
5. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna innan du hugger in! (Om du orkar vänta det vill säga).

Sugen på att fler goda och hälsosamma brödrecept? Testa den här goda limpan bakad på kikärtor!

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson



LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.