Hembakade pumpabaguetter med äpple

Med pumpakärnor i bröden får du ett utsökt tuggmotstånd som förhöjer smaken i dessa pumpabaguetter. Foto. Shutterstock

Hembakade baugetter med pumpa och äpplen blir saftiga och goda matbröd som passar ypperligt att servera till soppa. 

Ingredienser


PORTIONER: 4 st
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 dl kvarg (10 %)
2 tsk salt
5 dl grovt riven pumpa t ex butternut
3 dl grovt rivet äpple
3 dl pumpakärnor

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen är löst. Rör ner kvarg, salt, pumpa, äpple och pumpakärnor.

Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 10 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.

Häll upp degen på mjölad bänk. Knåda den med ev. resten av mjölet.
Dela degen i 4 lika stora delar (för 4 bröd) och rulla ut dem till ca 40 cm långa längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250˚C.

Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.

Låt bröden svalna på galler. Servera gärna till en god och hälsosam pumpasoppa

Källa. Ica.se/recept

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.