Islatte med smak av choklad och jordnötssmör

Nästa gång du får kaffe över, häll över det i en isform och ställ in i frysen. Använd sedan iskaffekuberna till att göra en farligt god islatte/frappucino med smak av choklad och jordnötssmör... Perfekt att ta med sig till stranden eller sommarpicnicken. Foto. Shutterstock

Känner du igen dig i att hälla ut kaffet som blir över från kaffebryggaren i vasken? Dags att sluta med det för att minska matsvinnet och istället testa ett mumsigt islatterecept!

Nästa gång du får kaffe över, häll över det i en isform och ställ in i frysen. Använd sedan iskaffekuberna till att göra en farligt god islatte/frappucino med smak av choklad och jordnötssmör… Perfekt att ta med sig till stranden eller sommarpicnicken.

Tips! Toppa din islatte med hampafrön för att boosta kroppen med nyttiga fettsyror och proteiner.
Fryst kaffe.

RECEPT 1 STORT GLAS
14 st kaffeiskuber
3 dl valfri växtmjölk (jag använde mig utav osötad risdryck)
3-4 st färska urkärnade dadlar 
1 msk raw kakao 
1 msk ekologiskt osötat jordnötssmör
1 msk macapulver (valfritt). Maca är ett naturligt näringsrikt kosttillskott som motverkar trötthet och ger näring och energi. Har en söt, lite kolaaktig smak.

Gör så här
Häll ner alla ingredienser i en high speed blender och kör tills du får en len och slät islatte. Smaka av, önskar du en sötare latte så ha i fler dadlar. Om du inte vill ha latten så “matig” blir det väldigt gott att bara mixa kaffekuber, växtmjölk och dadlar! 

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson


LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.