Krämig tonfiskpasta med dill

Den här rätten serveras som en "ljummen" maträtt men smakar lika gott att ätas kall. Tips till picknicken i vårsolen?

Krämig tonfiskpasta med dill måste vara ett utav mina absolut äldsta recept. Denna tonfiskröra som är så otroligt god och nästan för enkel att göra för att få kallas för recept. Den går att variera med olika färska kryddor och du kan äta den som tillbehör till nästan allt. Till exempel med bakad potatis, quinoa, på knäckebröd, som en röra i snittar eller som i detta recept, tillsammans med nykokt pasta.

Krämig tonfiskpasta med dill

Recept (2-3 portioner)
Kokt pasta valfri sort
1 kruka färsk dill
2 dl creme fraiche (jag använder oatlys havrebaserade)
1 msk senap
1 burk tonfisk (150 g)
1 liten rödlök
1/2 citron
1/2 isbergsalladhuvud
Babyplommontomater till servering
Salt och svartpeppar 

Fler goda picknicksallader Lisas receptfavorit på krispig chevrésallad

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2. Finhacka rödlöken och dillen (spara lite dill till garnering). Blanda ihop creme fraiche, senap, några droppar citronsaft tillsammans med lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Vänd sedan ner tonfisken, blanda ihop.
3. Rör ner den nykokta pastan i tonfiskröran och blanda ihop. Servera med isbergssalladsblad i botten på tallriken och lägg sedan på pastan. Garnera med dill på toppen och skivade tomater. Ringla över några droppar citron precis innan servering.

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.