Mättande och matig helgmacka som funkar perfekt till både frukost och lunch

Här bjuder vår nya bloggare Charlotte Beijer våra läsare på avokadomacka med ägg.

Att äta smörgåsar förknippar många med något “negativt” eftersom att allt bröd gärna dras över en och samma kam. Men en macka kan vara både god och näringsrik om man gör bra val för tillfället. Ett ljust “fluffbröd”(utan fibrer) med marmelad är kanske inte det bästa frukost eller lunchalternativet, då snabba kolhydrater skjuter blodsockret i höjden. Medan en grov fullkornsfralla med smör och proteinrikt pålägg ger såväl lågt blodsockervärde och en hållbar och behaglig mättnad. Bra pålägg kan vara kalkon/keso/avokado/räkor/ägg/makrill i tomatsås etcetera.

Här visar vår nya bloggare Charlotte Beijer hur hon gör en av sina nya helgfavoriter – avokadomacka med ägg.

Så här skriver Charlotte på bloggen: “Nästan varje lördag och söndag äts det pannkakor hemma hos oss, men nu har det faktiskt kommit en konkurrent. Ja, det är sant, och det är ingen mindre än avokadomacka med ägg. Yummy in my tummy. Alla gör vi våra avokadomackor på olika sätt. I videon nedan visar jag er hur jag gör min favorit.”


Du behöver för att göra Charlottes avokadomacka:

2 skivor rågbröd
1 avokado
2 ägg
chili flakes
Färsk basilika
Rödbetsgroddar

Du kanske även gillar Recept på fiberrikt och glutenfritt bröd 

 

Mättande och matig helgmacka som funkar perfekt till både frukost och lunch
Morgonpigga Charlotte Beijer älskar långa helgfrukostar. Hon har en begivenhet för att fota och brinner för sitt jobb som personlig tränare och gruppträningsinstruktör där hon håller i boot camps och utomhus -och företagsträning … samt är kostrådgivare under företagsnamnet Workout Routine by Beijer Följ Charlotte på bloggen MAKE YOURSELF A PRIORITY

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.