Rökt tofuröra på fröknäcke

En matig macka med vegansk, krämig röra gjord på bland annat dill, majs och krispig selleri. Foto. Shutterstock

Det här receptet på tofuröra passar sig väldigt bra till buffé och plockmat och går att variera på många olika sätt. Exempelvis på mindre kex, i snittar, wraps eller utöka tofuröran till en potatissallad genom att addera kokta potatisar. Eller varför inte packa picnick- korgen med en termos kaffe och baguetter fyllda med tofuröra? Perfekt picnickmat! 

Den rökta tofun påminner om rökt lax i smaken. Foto. privat

Rökt tofuröra på fröknäcke

En matig macka med vegansk, krämig röra gjord på bland annat dill, majs och krispig selleri.

Recept 4 portioner
Ca 200 g rökt tofu
Ca 1/2-1 msk olja till stekning
1 dl vegansk majonäs
2 msk vegansk creme fraiche (havrebaserad tex)
2 msk dijonsenap
1 liten rödlök
1/2 dl majskorn
2 st rädisor
1 stjälk selleri
1 kruka färsk dill
Ärtskott till servering
Salt och peppar
Citronsaft (några droppar)
Fröknäcke/baguette att lägga röran i

Gör så här
1. Rör ihop majonäs, creme fraiche och senap.
2. Finhacka rödlöken. Skär sellerin och rädisorna i små bitar. Finhacka dillen.
3. Skär tofun i cm tjocka skivor. Stek i olja i en stekpanna i ca 5 min per sida för att ge tofun lite krispig yta. Skär sedan tofun i mindre bitar.
4. Blanda ihop alla ingredienser och rör ihop till en krämig röra.
4. Salta, peppra och pressa i lite citron. Låt gärna stå 15 min minst innan servering.

Mer mat av Lisa Krämig och god morotssoppa med vitkål, ingefära och kokosmjölk

Tips! Gör ditt eget fröknäcke istället för att köpa färdigt.Pröva det här goda receptet med röda linser i.

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.