Världens enklaste fiskburgare

Ät som "fiskburgare" med klassiska hamburgare tillbehör eller med rostade rotfrukter, ris eller bara en matig sallad. Det behövs varken ägg eller mjöl för att de ska hålla ihop. Konsistensen blir perfekt! Foto. Shutterstock

Vem älskar inte vardagsmat som både är hälsosam, god och går snabbt? Det här receptet på fiskburgare är nästan för lätt för att få kallas för ett recept. Det går inte att misslyckas med!

Recept: 6 fiskburgare

Ät som “fiskburgare” med klassiska hamburgare tillbehör eller med rostade rotfrukter, ris eller bara en matig sallad. Det behövs varken ägg eller mjöl för att de ska hålla ihop. Konsistensen blir perfekt! 

Du behöver:

2 st frysta torskfileér
2 st frysta laxfileér
Salt, peppar och lite citron (eller krydda med exempelvis dill/persilja, örtsalt, välj dina favoritkryddor!)

Gär så här:


Ta fram fisken ur frysen och låt den tina en stund så du kan skära den i bitar. Dela dem i i bitar och lägg ner i en matberedare tillsammans med kryddorna. Mixa tills du får en jämn “smet”. Fukta händerna med lite vatten och forma till små biffar. Stek i lite neutral kokosolja ett par minuter på varje sida. Börja på medelvärme sen kan du höja temperaturen lite i slutet för att få lite yta på dem. Klart!

Läs mer Vegetariska broccolibiffar med pecorinoost

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.