Vegansk nudelsallad med koriander, mango och jordnötter

De tunna genomskinliga japanska shiratakinudlarna är gluten- och laktosfria med ett extremt lågt kolhydratinnehåll samt få kalorier.

Idag bjuder jag på ett veganskt recept som är otroligt fräscht, antiinflammatoriskt och väldigt gott! Jag använder mig utav shiratakinudlar , men vad är då shirarakinudlar för något egentligen?

De tunna genomskinliga japanska shiratakinudlarna är gluten- och laktosfria med ett extremt lågt kolhydratinnehåll samt få kalorier. De är tillverkade av vatten och ett mjöl som utvinns från en växt som heter Konjak-knölkalla. Konsistensen påminner om glasnudlar och smaken är helt neutral. Därför är shiratanudlarna enkla att använda i alla typer utav maträtter, då de kan smaksättas och kryddas precis hur man vill. 

“Eat like the rainbow” är ett bra tänk när man lagar mat. Fler färger = mer antioxidanter!

Vegansk nudelsallad med koriander, mango och jordnötter

Recept 4 portioner
2 paket shiritakinudlar
1 liten zucchini
2 tofublock 
2 msk tamarisoja (till tofun)
1 msk naturell kokosolja (till stekning)
1 paket sojabönor
3 dl strimlad rödkål 
1 stor mango/fryst mango går även bra
1 salladslök
1 kruka koriander
1 dl grovhackade jordnötter

Läs mer Bakad spetskål med umamivinägrett

Dressing
1 pressad lime
1 msk tamarisoja
2 msk sesamolja
2 cm färsk ingefära
2 tsk vatten

Gör så här
1. Ta fram sojabönorna från frysen så de tinar. Samma sak gäller mangon om den är fryst.
2. Skär tofun på längden i bitar (se bild). Stek på medelvärme i kokosolja tills den får en krispig yta. När tofun är klar och du stängt av plattan häll över 2 msk tamarisoja över tofun i pannan. 
3. Tillaga nudlarna enligt förpackning. Vissa märken behöver de kokas någon minut eller två, men oftast räcker det att skölja igenom de med kokande vatten. 
4. Svarva zucchinin till nudlar “zoodles” eller hyvla den i långa remsor. Strimla rödkålen med en osthyvel. Hacka salladslöken fint. Ta fram en stor bunke och lägg ner zucchinin, rödkålen och salladslöken. Häll på nudlarna och sojabönorna. 
5. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen, häll sedan ner dressingen i bunken och blanda runt allting med en slev. 
6. Lägg upp nudelsalladen på ett stort fat tillsammans med tofun. Toppa med hackade jordnötter, mango och koriander. 

Du kanske även gillar Världens enklaste fiskburgare

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson


LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.