Vegetariska broccolibiffar med pecorinoost

Att äta mer vegetariskt är både bra för magen och miljön. Här får du ett recept på broccolibiffar med havregrynsgröt som bas och smak av pecorinoost. Saftiga inuti och krispiga utanpå. Tips. Nästa gång du kokar frukostgröten, koka lite extra och använd det som en bindande bas i vegetariska biffar.

Har du testat att göra saftiga vegetariska biffar med havregrynsgröt som bas? Om inte, testa!

Nästa gång du kokar frukostgröten, koka lite extra och använd det som en bindande bas i vegetariska biffar. 

Gör dubbel sats och frys in, perfekt att plocka fram och värma på i ugnen.

Recept broccolibiffar med pecorinoost (2 portioner)

1 portion kokt gröt (1 dl havregryn + 2 dl vatten och salt) 
1 broccolihuvud med stam
1 msk olivolja
1,5 dl riven pecorinoost
1/2 dl pofiber
2 msk potatismjöl 
1 msk oregano
2 små vitlöksklyftor
Neutral kokosolja till stekning

GÖR SÅ HÄR

1. Koka gröten till en lagom fast konsistens och låt svalna. Eller ta fram överbliven gröt ifrån kylen som du hade över från din frukost.

2. Sätt ugnen på 180 grader. Bryt loss broccolibuketter och skär stammen i cm-tjocka skivor. Lägg på en plåt tillsammans med de två vitlökarna och ringla över olivoljan och in i ugnen i ca 25-30 min tills de fått färg.

3. Häll ner gröten i en matberedare tillsammans med den ugnsrostade broccolin, vitlöken och resterande ingredienser. Smaka av, salta vid behov. Det behövs oftast inte då osten är så salt i sig själv. 

4. Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna och klicka ut biffar med hjälp utav en sked. Stek på ganska hög värme ett par minuter på varje sida. 

Läs mer Säg hej till Lisa Nilsson – ny receptinspiratör på I am Ready

För fler hälsosamma, lättlagade recept och bakverk, besök http://lisaanilsson.se / instagram @foodbylisanilsson

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.