Hälsa LIVSSTIL MAT Okategoriserade

Min matdag, frukost, lunch, mellanmål och middag.

Tänkte äntligen ta och dela ett inlägg om mina matrutiner. Så här kommer lite tankar om min matdag.

Tror detta är det absolut mest efterfrågade inlägget. Jag har som ni tidigare vet alltid dragit mig ifrån att göra dessa inlägg då mina matdagar ser relativt olika ut. Eller i och för sig så är dem hyfsat lika i mängd intag, men vad som ligger på tallriken kan variera helt och hållet beroende på dag och vad som bjuds. Vad som är lite typiskt mig är dock att jag hatar att små äta. Jag småäter i princip aldrig och anledningen till detta är på grund av att jag inte vill utsätta mina tänder för regelbunden stimulering utav mat för ofta. Jag har alltid haft rätt känsliga tänder därav äter jag när jag ska äta och borstar tänderna/tar tuggummi efteråt. Sedan gillar jag personligen att äta mycket vid ett och samma tillfälle än att sprida ut det varannan/var tredje timma. Här är vi alla olika och vi måste hitta det som passar för just oss själva och vår livsstil. Detta har även mycket att göra med min vardag och mina kundmöten. Jag passar hellre på att äta mig riktigt mätt så att jag står mig länge när möjligheten finns än att bli super hungrig och inte hinna äta mitt mellanmål.

Frukost: Min frukost består i stort sätt alltid utav gröt gjord på havregryn, äggvita, kaseinpulver och chiafrön. Toppas med allt ifrån bär, frukt, sylt, flingor, jordnöttsmör, gojibär osv. Tar ofta en skål med flingor och mjölk vid sidan av också eller någon smörgås. Detta är min rutin som i stort sätt alltid är samma förutom när det är frukost ute eller på hotell. Då är smörgåsar med ost, ägg och granola med mjölk favoriten.

Lunch: Lunch och middag består ofta utav liknande intag. Antingen så lagar jag ett enklare storkok i form utav potatis, sötpotatis och rotfrukter i ugn tillsammans med lax, kyckling, snällost, bönor, ägg eller något köpt vego alternativ som jag enbart enkelt steker på. Eller så blir det någon pasta variant så som fullkorn eller bönpasta till det. Alternativt så får jag ibland matlådor ifrån mamma och pappa som dem lagat kvällen innan. Då kan det vara allt ifrån kycklinggryta, fisksoppa eller korvgryta. Blir mer ¨såsmåltider¨ när dem lagar. Och jag är tok nöjd bara jag får en lagad måltid till lunch så det tas tacksamt emot. Hinns inte detta med eller att jag medvetet vill lyxa till det, så blir det lunch buffén på Sankt Jörgen. Bästa jag vet!

Mellanmål: Oftast så äter jag en stadig frukost så att jag står mig till lunchen. Men på eftermiddagen så äter jag alltid ett mellanmål. Det består oftast utav en medtagen smoothie, frukt, nötter eller bars. Ibland en kombination utav allt så att jag verkligen står mig till sena kvällen.

Middag + kvällsmat: Oftast så kommer jag hem relativt sent vilket innebär att min middag brukar hamna vid halv åtta, åtta (ibland halv nio tiden). Då äter jag middag + kvällsmat i ett. Middag kan vara precis som lunchen tillsammans med lite kvarg, granola, jordnöttsmör/nötter. Eller en stor portion gröt, bananpannkakor, äggmackor eller liknande med extra allt. Är det så att jag äter middag tidigt så splittar jag så klart på dessa måltider men det är sällsynt i min vardag.

Är det helg eller liknande tillställningar så består så klart middagarna utav det vi är sugna på och vad som erbjuds med det sällskapet jag är med. Då kan det hamna allt ifrån pizza, tacos, hamburgare, thaimat + efterrätt på bordet. Jag har inga restriktioner i min kost utan äter det jag vill och är sugen på men generellt så har jag alltid ett sunt förnuft och vill ge mig själv näring och energi. Jag äter generellt inte socker till vardags utan håller det till helgerna, om jag är sugen på det då. Jag räknar aldrig kalorier utan äter efter min känsla och lyssnar alltid på min kropp men med förnuft ifrån min knopp! Idag känner jag min kropp otroligt bra, jag vet vad som fungerar för mig och vilken mängd mat jag behöver för att orka och må som allra bäst.

Jag har även fått frågan om jag idag lider och påverkas utav min tidigare ätstörning och jag kommer givetvis att svara på denna fråga då det är ett super viktigt ämne! Men håller på det svaret till ett senare inlägg. Det kommer!

Kramar🌸

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Frisk ifrån ätstörning - Miranda Källhage - I am ready
  22 mars, 2018 at 15:12

  […] jag skrev i detta inlägg så får jag även otroligt mycket kommentarer om min tidigare ätstörning. Om jag påverkas […]

 • Reply
  Mellanmål nyttigt, grön smoothie och äggmacka! - Miranda Källhage - I am ready
  4 april, 2018 at 12:49

  […] Vill ni läsa mer om mina tankar angående mat och mina matdagar så hittar ni en länk till det här(länk).  […]

 • Reply
  Packat och klart! Matlådor nyttiga - Miranda Källhage - I am ready
  26 april, 2018 at 08:14

  […] Läs även detta inlägg för mer matinspiration ifrån min matvardag.  […]

 • Leave a Reply