Så kan du ta kontroll över ditt eget liv genom att ändra tankesätt

Att vissla på vägen till jobbet är en lyxig förmån som tyvärr inte alla har tillgång till. Men det finns sätt att hitta styrkan i dig själv, såväl i yrkeslivet som i privatlivet. Alla kan må lite bättre, oavsett ekonomiska förutsättningar och livssituation, förutsatt att du är villig att jobba konsekvent på ditt mindset.

Vi går mot ljusare tider, tack o lov! Det är lätt att tappa fart och gnistan under det mörka vinterhalvåret och hamna i offerkoftafällan. Det finns en stor fara att fastna i deppighet, då våra handlingar till största delen är känslostyrda. Vår attityd, det vill säga hur vi tänker på oss själva och omvärlden, har en mycket större påverkan än vad gemene man kanske vill tro. Och vi lever i ett belöningsfixerat samhälle som rusar allt snabbare och snabbare, med sociala medier och appar som erbjuder ständiga artificiella kickar. Stimulans som blossar upp belöninscentrat för stunden, men är det verkligen ett hållbart sätt att leva i längden?[KÄLLA]

En person som specialiserat sig på positivt ledarskap är inspirationsföreläsaren Maria Swanström. Jag blev tagen av Marias energi och humor på en nätverksföreläsning som jag blivit inbjuden till via wellnesscommunityt Best of You. Fascinerades av Marias förmåga att snabbt fånga publiken och omvandla ”klyschor” till meningsfull substans: – Livet är ingen ”quickfix!” Påpekar Maria som efter många år i reklam och mediabranschen coachar entreprenörer och företag till ett lyckligare och mer fokuserat och energifullt ledarskap. Hon gör en snabb paus och fortsätter sedan: – Men med det här digitaliserade samhället vi lever i, går vi hellre på snabba belöningssystem än att stanna upp och verkligen reflektera över vart vi är på väg. Vad vi väljer att tro på och vad vi egentligen tycker om saker och ting – framförallt, hur vi vill må?

– Vi behöver vila hjärnan och återhämta oss lite grann varje dag för att kunna få mera energi över. Det spelar egentligen ingen roll vad du gör, så länge du gör det vill och brinner för.

Att vissla på vägen till jobbet är en lyxig förmån som tyvärr inte alla har tillgång till. Men det finns sätt att hitta styrkan i dig själv, såväl i yrkeslivet som i privatlivet. Alla kan må bättre, oavsett ekonomiska förutsättningar och livssituation, förutsatt att du jobbar konsekvent på ditt mindset.

– Ingen kommer förmodligen minnas den senaste versionen av Iphone på sin dödsbädd. Det är de mest naturliga sakerna i livet som har störst betydelse. Lyckan sitter i ditt eget huvud och de största glädjeämnena är faktiskt gratis! ”

Så kan du ta kontrollen över ditt eget liv genom att ändra tankesätt

Hur kan du då göra praktiskt för att optimera din egen kapacitet? Få Marias bästa tips här, för ett boostat jävlar anamma och ett mer positivt självledarskap:

Vad vill du uppnå?

Konkretisera dina drömmar och mål. Gör en vision board! Skriv ner vilka projekt du både på kort- och långsiktigt beslutat dig för att genomföra.

Maria: – Varje år har jag en liten personlig ritual i Härjedalen, där jag är uppväxt. Jag sätter mig på min speciella plats med pennor, glitter och tomtebloss och firar nya årets mål som jag avser att genomföra.

Rensa ryggsäcken på bagage

Våga vara sann mot dig själv och gör en grovinventering av jaget. Kasta offerkoftan och börja ta ansvar för sin situation. Omge dig med positiva feelgood-människor som boostar dig. Livet är för kort för energitjuvar som sänker dig!

Maria: – Livets kriser har hjälp mig att utvecklats! Att ta viktiga beslut och göra slut med både människor och det som inte tjänar dig i livet är viktigt. Även om det känns jobbigt, men vi är här för att leva, inte överleva eller leva genom andra.

Bestäm dig för hur du vill må

Tro på dig själv! ”Think big, winn big Sätt dig bakom ratten i förarsätet. Bestäm dig för hur du vill må och leva.

Maria: Det kanske kan låta klyschigt? Men faktum är att attityd är mer viktigt än fakta. Det är mer viktigt än det som har varit, än utbildning, pengar, omständigheter, misslyckanden, framgång, än vad andra människor säger eller tänker. Det är mer viktigt än utseende, förmåga eller erfarenhet.

Du kanske även gillar SMART – metoden som hjälper dig att lyckas med nyårslöftet

Ta inte dig själv på för stort allvar

Vi är alla bara människor av kött och blod med visioner. Det ingår att misslyckas på vägen till målet. Våra största segrar kommer inte från att aldrig ramla utan att alltid resa oss igen.

Maria: – Du har ett val … Livet är 10 % vad som händer dig. 90 % är hur du reagerar på det. Tänk mindre och känn mer! Gå till dina sinnen och känslor. Vem är du? Vad vill du? Vad är du ämnad för? Och sikta framåt. Vi är vår framtid, inte våra minnen.

Våga!

Ta steget och testa något nytt! Var rebell i ditt eget liv. Omfamna upptäckarglädjen i att vara människa. ”Life is to live” (not only to survive)

Maria: – Ställ dig frågan: Hur skulle du agera om du vore bäst i världen? Eller om du skulle dö i morgon? Hade du harvat på i samma spår/mönster som du gör nu?

Läs även Hitta flowet med storytelling 

Visste du?

Att det tar cirka 25 minuter för din hjärna att återfå koncentration och fokus i en arbetsuppgift (exempelvis ett Excell-dokumet) efter det du skrollat på sociala medier i mobilen?

Så kan du ta kontrollen över ditt eget liv genom att ändra tankesätt

Om Maria Swanström. Maria är i grunden journalist, samt har arbetat med en utbildning som får företag att växa, gått olika ledarskapsutbildningar, och nu sist pluggat digital business på distans från New York.

Genom hennes liv som färgats utav resor, äventyr och en rad olika arbeten, har hon mött människor från världens alla hörn som inspirerat henne själv. Allt detta har gett en bred livserfarenhet och med sin positiva inställning har hon lärt sig att hantera rädsla, utmaningar, och att ta kontrollen över sitt eget liv och på så sätt nå sina egna drömmar och mål. Läs mer på www.mariaswanström.se

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.