Vinnaren Felix Ahl 28: ”Funktionella och snygga träningskläder är jätteviktigt!”

  Paret Felix Ahl 28 och Mariam Abbasi 28 vann PT-träning och kläder från SOC. Foto. Malin Nylén

  I början av oktober utlyste I am Ready en tävling där man kunde nominera någon som behövde lite extra träningsmotivation i höstmörkret.
  Priset var en PT-timme och en uppsättning snygga träningskläder från SOC.
  En vinst som kammades hem av Felix Ahl 28, som nominerades av sin fästmö Mariam.
  – Jag tyckte att det lät som en rolig grej eftersom vi ska gifta oss och behöver komma i form inför bröllopet, säger fästmön Mariam Abbasi, 28.

  Text och foto. Malin Nylén 

  Mariam och Felix kör hårt på passet. Coach Caroline tyckte att det märktes att Mariam och Felix är träningsvana sedan tidigare. 

  Det mode- och träningsintresserade paret Felix Ahl och Mariam Abbasi träffades på jobbet för cirka 5 år sedan och blev kära. Till sommaren stundar bröllopet och inför den stora dagen har paret bestämt sig för att komma i form tillsammans.

  När Mariam fick syn på I am Readys tävling, där läsarna kunde nominera en vän, eller kollega eller anhörig som behövde lite extra motivation i form av en timmes PT-träning från en av I am Readys tränare och träningskläder från Stadiums eget märke SOC, var det därför ingen tvekan för henne att hon skulle nominera Felix.

  Mariam tog helt enkelt chansen och skickade in en nominering i form av en dikt.
  ”Vi ska gifta oss nästa år, men han går helst i byxor med resår …
  Det är dags att börja röra på kroppen, så att bröllopskostymen sitter toppen.
  Och tiden för detta är NU! Tack på förhand hälsar hans framtida fru. ”

  Med Mariams fyndiga och starka tävlingsbidrag var det en självklarhet för juryn att Felix skulle få vinna tävlingen och i lördags var det äntligen dags för vinnarträningen för coach Caroline W Söderström.
  Under ett svettigt intervallpass, som efter parets önskemål hade fokus på kondition, fick det lyckliga paret inviga sina nya träningskläder.

  Har alltid varit träningsintresserade

  Även om Felix och Mariam inte tränar lika mycket idag som de gjorde i början av sin relation så har de alltid haft ett gemensamt träningsintresse.
  I början av förhållandet tränade de styrketräning tillsammans tre gånger i veckan och utöver parets gemensamma träning spelade Felix innebandy och klättrade.
  Mariam beskriver sig som något av en ”sporty spice” som anlade en träningsgrund i unga år men som i dag mest håller igång med simning och promenader till och från jobbet då hon har långa arbetsdagar som revisor.
  Felix började träna senare men har fortsatt att träna regelbundet. Nu ett par månader innan bröllopet har han även börjat tänka extra mycket på kosten för att komma i bröllopskostymen.

  Är det lätt att hamna i den ökända ”sambofällan”?
  – Ja, definitivt! Jag var så mycket mer vältränad när jag träffade Felix, säger Mariam.
  Varför tror du att det blir så?
  – Framförallt tror jag att definitionen av ”mys” förändras. Tidigare gick jag och tränade med kompisar på fredagar men nu myser man i soffan istället. Så där försvinner ett träningspass per automatik, säger hon och Felix fyller i:
  – När vi träffades var jag mer vältränad än vad jag är nu. Men sen gick jag upp lite i vikt. Inte så att jag blev ”tjock” men tillräckligt mycket för att inte trivas, säger han.

  ”Viktigt att peppa varandra i en relation”

  Felix berättar att han uppskattar att de månar om varandra och att de har en förmåga att motivera varandra i en positiv riktning.
  – Vi vill ju träna, båda två, även om vi inte alltid hinner, säger Mariam och påpekar att deras gemensamma målbild är att leva länge och att åldras tillsammans till två aktiva och hälsosamma 90 åringar.
  – Sen älskar vi ju mat båda två och då är det ju ännu viktigare att hålla igång! Vi brukar laga mat både från det svenska och pakistanska köket, säger hon och fortsätter:
  – Vi hjälper varandra. Felix har ätit efter ett strikt matschema nu och då äter ju även jag samma mat, säger Mariam.

  Snygga kläder– en viktig del av träningen

  Intresset för snygga och bra träningskläder är en annan sak som paret delar.
  – Funktionella och snygga träningskläder är jätteviktigt!, säger Felix.
  Han berättar att han gillar att ”go wild and crazy” och ta ut svängarna med färg på gymmet och tillägger att träningskläder är det han lägger mest pengar på när han shoppar kläder.
  – Vi gillar båda att shoppa mycket och när man shoppar för träning känns det inte lika slösaktigt, säger Mariam.
  – Precis! Fyller Felix i.
  – Att shoppa träningskläder känns inte lika onödigt det är för en nyttig orsak, säger han och skrattar.

  Både Mariam och Felix har testat SOC tidigare och gillar kläderna.
  Kan ni säga någonting om kläderna ni har på er i dag?
  – Jag älskar tightsen! De är som underställ. Så mjuka att man vill gå runt och mysa i dem hemma, säger Mariam.
  – Jag gillar jackan, säger Felix och berättar att han har en liknande sportväst hemma.

  Har aldrig tränat med en PT

  Trots att både Mariam och Felix har tränat mycket i sitt liv så var träningspasset med en PT en helt ny upplevelse för paret.
  – Jag har faktiskt aldrig tränat med en PT, säger Felix men tillägger att han absolut skulle kunna tänka sig att göra det igen!

  Vad tyckte ni om passet?
  – Det var bra nivå på träningen och varvat med återhämtningspauser, säger Mariam. Jag var helt slut i halvlek men piggade på mig och på slutet kände jag mig jättestark, säger Mariam.

  Snabbfakta

  Parets gemensamma träningsbakgrund är att de gymmat tillsammans väldigt mycket, spelat badminton och golf. Felix har testat på tennis, innebandy, bordtennis, fotboll men mest spelat golf sedan han var några år gammal. Mariam har sysslat mycket med boll och racket-sporter.

  Namn. Felix Ahl
  Ålder. 28
  Gör. Marknadschef på Fiat Professional
  Tränar helst. Klättring

  Namn. Mariam Abbasi
  Ålder. 28
  Gör. Revisor på Ernst & Young
  Tränar helst. Simning

  PT-Carolines kommentar om träningsupplägget:

  Caroline W Söderblom bloggar på I am ready och jobbar heltid som personlig tränare och kostrådgivare. Hennes nisch är företagsträning och hon tränar de flesta klienter utomhus – oavsett väderlek. Följ henne på Instagram som @pt_pepp

  – Felix och Mariam hade inga speciella skador att ta hänsyn till. Han tränar relativt regelbundet och mycket, medan Mariam inte gör det alls i nuläget på grund av jobb. Hon får mycket vardagsmotion via promenader till och från jobbet. Eftersom ingen av dem egentligen tränar kondition, så var min tanke var att blanda en styrkeövning med en konditionsövning för att se till att de kom upp rejält i puls och fick en ordentlig genomkörare konditionsmässigt.
  Vi avslutade med magövningar för att aktivera och hitta de inre magmusklerna, vilket är ett viktigt inslag för alla klienter.

  Vi vann också I am Ready´s tävling! 

  Anna-Sara Kvarnström nominerade kompisen Sofie Blomkvist 
  Hör du till de som tycker att det är viktigt med träningskläder som är lika snygga som de är funktionella? Vi också. Det är därför vi samarbetar med SOC på Stadium.

  LÄMNA ETT SVAR

  Din kommentar
  Ange ditt namn här

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.