Träning

Fruktansvärt och alldeles underbart

Idag mellan fysiologilektionerna passade jag på att springa lite backintervaller! Har en sån sjuk hatkärlek till att springa backe. Det är fruktansvärt och alldeles underbart på samma gång. Ett enkelt och effektivt sätt att träna kondition i intervallform. 

Trodde jag sprang så fort så bilden skulle bli blurrig, tydligen inte…

Uppvärmning ca 2 km löpning i en skön takt fram till backen. Dagens backe var inte så lång men relativt brant. Sedan väntade tio vändor upp och ned, dessa delade jag upp i två.

Passet:

Uppvärmning 2 km

5 backintervaller med jogg nedför

Vila 2 min

5 backintervaller med jogg nedför

Nedjogg 2 km

Jogg ner som snabb återhämtning, max upp

Jag sprang så fort jag kunde upp för att få så hög puls som möjligt. Backintervaller är väldigt bra för hjärtmuskeln, lungorna och för pannbenet. Man måste verkligen pressa sig fast det gör ont och man inte vill.

Så gå ut, hitta en backe i valfri längd med en bra lutning, bit ihop över och under käken, sen kör du!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply