Träning

Veckans rörlighetsövning: Höftöppnare med rotation

Veckans rörlighetsövning: Höftöppnare med rotation

Nu var det dax igen för denna veckas rörlighetsövning. Denna vecka är det en höftöppnare med rotation som stretchar höftböjarmuskeln, baksida lår, rumpa och rotationen gör att vi även öppnar upp bröstryggen. Den passar väldigt bra att lägga in i ett komplex tillsammans med hunden. Detta är en av mina standardövningar som jag använder i mina uppvärmningar i nästan alla pass. Det är i bröstryggen vi ska ta ut vår rörlighet i ryggen. Dock är många, mig inkluderat, väldigt stela i just bröstryggen. Den behöver vi röra på och öppna upp med jämna mellanrum för att få en bra hållning, slippa ryggsmärtor och för att kunna utföra övningar med god teknik.

Höftöppnare med rotation

Syfte: Öppna upp höften, stretcha höftböjarmuskeln, baksida lår, rumpa samt öppna upp bröstryggen.

Fokusera på: Gör mjuka rörelser, ryck och slit inte för att komma längre eller djupare. Du kommer så långt du kommer, det är bara att acceptera och jobba på.

Utförande: Börja i plankan. Kliv fram med höger fot utanför höger hand. Stanna här och stretcha lite, 3-10 sekunder. Ta nu höger hand och rotera den åt höger uppåt. Du skall alltså ha bröstet åt ditt högra knä. Rotera så långt bak du kan utan att rycka eller slita i rotationen. Följ handen med blicken hela vägen bak. Titta alltså på handen när fingrarna pekar mot taket. Stanna i toppläget i 3-10 sekunder. Rotera tillbaka med och sätt i handen på insidan av foten. Kliv bak i plankan. Gå upp i nedåtgående hund. Gå tillbaka till plankan. Kliv fram med vänster fot till vänster hand och upprepa proceduren. Genomför det 3-5 varv per sida.

Veckans rörlighetsövning: Höftöppnare med rotation

Detta är en väldigt skön och bra övning för att få igång rörligheten och blodcirkulationen i hela kroppen. Jag rekommenderar att göra den i varje pass. Du kan inte få för mycket rörlighetsträning. Det gäller bara att prioritera in den, för det är verkligen viktigt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply