Träning

Tough Viking Stockholm Stadion

Tough Viking Stockholm Stadion

I lördags genomförde äntligen jag årets första OCR lopp. Det var Tough Viking Stockholm Stadion som gick av stapeln. Det är ett 8km långt hinderbana lopp med fler än 20 hinder. Start och mål är på stadion i Stockholm och en stor del av löpningen sker i Lill-Janskogen i anslutning till stadion. I dagens inlägg ger jag tips till ditt nästa lopp.

Tough Viking Stockholm Stadion

Det är som sagt ett OCR lopp som är 8 km långt med över 20 hinder av varierande svårighets grad. Det är allt ifrån kryphinder och repklättring till monkeybars och den berömda rampen. Hur svåra hindren än är så är majoriteten av loppet löpning. Så det är löpning du bör träna om du vill klara loppet på en bra tid och få ett roligt lopp. Något jag delade med mig av i mitt tidigare inlägg med 4 tips inför ditt OCR lopp. 

När du väl står på start och ska köra loppet kommer adrenalinet att flöda! Detta kommer göra att du börjar loppet i ett otroligt högt tempo. Jag hade en plan för hur fort jag skulle springa innan, men efter 1 km så tyckte jag att jag sprang superlångsamt och att folk som jag borde ligga före låg före mig. Då kollade jag på min klocka och den visade att jag hade ett tempo som var 30 sekunder snabbare än vad min plan var. Det var bara att sänka farten och mala på. Efter 3-4 km så började folk att tappa, de som sprungit för fort gick in i väggen. Jag som hade hållit mig till planen kunde fortsätta mata på. Så tygla dig själv i början, du vinner på det i längden.

Tough Viking Stockholm Stadion

Ett av lördagens största hinder var värmen. Det gällde verkligen att fylla på ordentligt med vätska både innan och efter loppet. Under loppet behöver du också fylla på, men häll inte i dig vatten. Ta små sippar för att fukta strupen och inte fylla magen med vatten som skvalpar runt.

Det var några av de sakerna som jag tog med mig ifrån lördagens lopp. Jag är supernöjd med min prestation under loppet. Stort tack till alla som var på plats och hejade längs med banan och för alla fina ord efter, det värmer verkligen! Nu kommer en bildbomb från loppet.

Tough Viking Stockholm Stadion

Tough Viking Stockholm Stadion

Det gäller att ha tungan rätt i mun under repklättringen.

Tough Viking Stockholm Stadion

Tough Viking Stockholm Stadion

Tough Viking Stockholm Stadion

Tough Viking Stockholm Stadion

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply