Träning

Toughest veckan: Fokus Under Veckan

Toughest veckan: Fokus Under Veckan

Denna vecka är det tävlingsvecka. Toughest Stockholm går av stapeln i Lida. Detta är en av höjdpunkerna under OCR säsongen, en otroligt rolig och väl annordnad tävling. Jag räknar med tuff terränglöpning, roliga hinder och otroligt hårt motstånd. Det är väldigt många duktiga athleter som är med i detta lopp, men även en hel del som bara springer för att det är roligt. Det var efter att jag sprang Toughest som jag fastnade för OCR. Denna vecka kommer du att kunna följa mina förberedelser och vad mitt fokus under veckan kommer ligga på inför loppet på lördag.

Fokus under veckan

Under veckan kommer mitt fokus ligga på att ha en bra känsla i kroppen på lördag. Träningen denna vecka är enbart för det. Nu kommer jag få svart på vitt om jag tränat rätt under året eller inte. Jag kan inte förbättra mig nu utan bara ge mig själv bra förutsättningar för att prestera på tävlingsdagen. Detta genom att tillåta mig själv att sova ordentligt, äta bra mat och träna smart. Jag hade en lugn vecka träningsmässigt förra veckan för att få ordentligt med återhämtning. Nu gäller det att väcka kroppen ordentligt. Träningsveckan kommer se ut enligt följande.

Måndag: Lätt styrketräning med fokus på överkropp.

Tisdag: Backintervaller.

Onsdag: Vila.

Torsdag: Intervaller i tävlingsfart.

Fredag: Distans 1 timme i pulszon 2.

Lördag: Tävling!!!

Toughest veckan: Fokus Under Veckan

Styrketräningen idag innehöll en hel del rygg och hängande övningar så som pull-ups, toes-to-bar, monkey-bar, samt dips. Detta för att det är muskler som kommer användas mycket under tävlingen. Jag vill att de ska vakna till och vänja sig vid arbete inför tävlingen. Imorgon kommer jag köra ett tyngre pass med backintervaller för att få igång hjärtat, lungorna och blodcirkulationen ordentligt. Senare i veckan kommer jag köra ett till intervallpass och ett distanspass i pulszon 2. Jag ser verkligen fram emot tävlingen på lördag! Jag har laddat för den så länge nu och det ska bli kul att äntligen få tävla igen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply