Träning

Veckans Styrkeövning: Utåtrotation av Rotatorkuffen

Veckans Styrkeövning: Utåtrotation av Rotatorkuffen

Idag skall rotatorkuffen tränas. De musklerna som jag gick igenom i förra veckans rörlighetsinlägg, Stretch av  Rotatorkuffen med Kvastskaft, de skall nu få en styrketräningsövning att komplettera med. Denna övning stärker utåtrotation av rotatorkuffen. De muskler som stabiliserar axeln blir lätt svaga och kan ge upphov till smärta. De är viktiga att få in i din träningsrutin, antingen i dina uppvärmningar eller i dina axelpass. Jag tycker det är grymt att värma upp axlarna med denna övning tillsammans med stretchen enligt tidigare samt stretchen av Inåtrotationen av Rotatorkuffen jag skrev om för några veckor sedan.

Utåtrotation av Rotatorkuffen

Syfte: Stärka de utåtroterande musklerna i rotatorkuffen.

Fokusera på: Håll armbågen intill kroppen och i 90 grader.

Utförande: Fäst ett gummiband eller höj/sänk handtaget i cable crossen till lämplig höjd. Lämplig höjd är när du har armbågen intill kroppen och har 90 grader i den leden och bandet går rakt ut till din hand. Du skall stå på ett sådant avstånd från väggen så bandet är lätt spänt ifrån början. Håll nu kvar armbågen i 90 grader intill kroppen och för handen in framför dig så långt du kan. Du skall lägga din hand på naveln i slutpositionen. Håll emot ordentligt på tillbakavägen. Du ska inte stå och göra någon form av horisontell discodans med ett gummiband, så kör lungt och kontrollerat. Kör 8-20 reps beroende på hur vad du är och hur hårt band du använder. Du behöver inte köra så tungt, jag använder det lättaste bandet eller kör på de lättaste vikterna i cable crossen. Jag höjer hellre repsantalet så jag får den brännande känslan i baksidan av axeln än höjer vikterna.

Veckans Styrkeövning: Utåtrotation av Rotatorkuffen

Veckans Styrkeövning: Utåtrotation av Rotatorkuffen

Veckans Styrkeövning: Utåtrotation av Rotatorkuffen

Dagen till ära hade jag på mig min CrossFit tröja. Jag gick nämligen CrossFit Level 1 Trainer Course förra helgen och idag fick jag reda på att jag blev godkänd på testet. Jag kan nu stolt titulera mig som CrossFit Level 1 Trainer!

Tillbaks till ämnet! Denna övning är verkligen super och den behöver alla träna, oavsett träningsnivå! Vill du ha den mer instagram vänlig så använd ett gummiband, annars brukar jag göra den i cable crossen. Hur du än väljer att genomföra övningen så lägg in den i början eller slutet av dina pass för friska axlar. Alla gillar friska axlar. Utom sjukgymnaster, de tjänar mindre pengar på friska axlar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply