Träning

SM i Militär Hinderbana 2018

SM i Militär Hinderbana 2018

I lördags var äntligen SM i militär hinderbana 2018. Det var en av tävlingarna som gick i Helsingborg under SM veckan. De har byggt en otroligt fin och bra bana. Jag hoppas verkligen att det är den första av många hinderbanor som kommer byggas runt om i landet. Vi har för få hinderbanor i vårat land! Den militära hinderbanan är, enligt tidigare inlägg, 500 m lång med 20 varierande hinder. Det känns som att alla hinder är strategiskt placerade för att du ska få maximalt med mjölksyra. Mjölksyran sprutar verkligen ut ur öronen i slutet av loppet och det känns som om du springer på stället. Hur kan detta vara så magiskt roligt?

SM i Militär Hinderbana 2018

SM i Militär hinderbana 2018

De sista 100 meterna har du en mjölksyra som gör ont och att man är så trött att man inte vet vart man ska ta vägen. Den känslan är hemsk, men samtidigt häftig! Det är inte ofta jag blir så trött som när jag springer hinderbana. Trots all smärta är det roligt och otroligt tillfredställande. Det är en komplex idrott som kräver kondition, snabbhet, koordination, teknik och en enorm mjölksyratålighet. Tydligen är de högsta uppmätta mjöksyrenivåerna på hinderbaneatleter. Jag är inte förvånad.

Jag blev introducerad för den militära hinderbanan under min militära grundutbildning på K3 i Karlsborg. Jag tyckte det var superkul, men dödsjobbigt. Under hela min uppväxt har jag älskat hinderbanor, vi byggde banor hemma i vardagsrummet med kuddar. En lekplats är en perfekt hinderbana och i skolan byggde jag banor i idrottssalen. De var inte lika jobbiga men tänk att mitt lek som barn kunde bli en amatöridrottssatsning som ”vuxen”.

Konstantin Avramidis vann i vanlig ordning lördagens tävling på tiden 2.23. Helt sjukt! Jag är stolt över att ha ha den mannen som min coach och vän. Utan honom hade jag inte träffat många av mina bästa vänner och aldrig tävlat i hinderbana. Hans team har varit till en stor hjälp för mig.

SM i Militär Hinderbana 2018

Fokus innan start.

Mitt SM

Jag är jätte nöjd med min prestation under SM i militär hinderbana 2018. Jag känner att jag inte hade kunnat göra något annorlunda under själva loppet. Jag sprang på tiden 2.58. Mitt mål var att komma under 3 minuter. Min placering blev 6:e plats med enbart de som tävlar i militär femkamp regelbundet, och har gjort det ett tag, över mig i resultatlistan. Så jag känner mig som en vinnare när jag nådde mitt mål samt kom först bland de civila. Nästa år behöver jag träna mer hindertagning och lite mer snabbhet för att förbättra mig ytterligare. Nu är det dax att sätta upp nya mål och planera för framtiden.

SM i Militär Hinderbana 2018

Känslan när det äntligen är över.

Stort tack till alla som peppat och pushat under året. Ett extra tack till alla som grattat mig efter helgen. Det betyder oerhört mycket! Jag vill avsluta detta inlägg med några rader från Karin Boyes dikt ”I rörelse”:

”Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd.”

Med det sagt, glöm inte bort att ha kul på vägen mot dina mål!

SM i Militär Hinderbana 2018

Kränkt efter målgången.

SM i Militär Hinderbana 2018

Det absolut värsta hindret är kryphindret. Utan tvekan.

SM i Militär Hinderbana 2018

5 meters stegen.SM i Militär Hinderbana 2018

SM i Militär Hinderbana 2018

SM i Militär Hinderbana 2018

SM i Militär Hinderbana 2018

SM i Militär Hinderbana 2018

4 meters stegen.

SM i Militär Hinderbana 2018

SM i Militär Hinderbana 2018

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply