Livsstil

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Nu har semestern kickat igång på riktigt för mig. Började med att ha en heldag i skärgården utanför Nynäshamn. Efter det paddlade jag i två dagar i skärgården utanför Nyköping och sov en natt på Sävö. Morgonen efter att jag kom hem från skärgården bar det av till Åre, här ska jag vara i en vecka. Den här delen av semestern inleddes med en vandring i Åre till Skutan.

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Vandring i Åre

På tisdag ska jag springa Peak Performance Vertikal K. Det är ett lopp under fjällmarathonveckan här i Åre. Loppet är 5 kilometer långt och har en klättring på 1000 höjdmeter. Det går ifrån Åre Torg till toppen av Skutan. Det var den banan jag gick för att reka. Det kommer bli slitigt, extrema mängder mjölksyra utlovas! Även om det är en tuff bana så är den otroligt vacker! Utsikten längs vägen är verkligen fantastisk. Banan kommer finnas utmärkt fram till i oktober så du kan även efter loppet gå eller springa den markerade leden. Ha bara koll på vädret och när sista färden ner med kabinen går innan. När jag kom upp hade kabinbanan slutat gå så det var bara att börja knata ner igen. På vägen ner så blev även vädret sämre och det började regna vilket jag hade missat. Det kan vara värt att ha koll på.

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Jag kan varmt rekommendera en resa till Åre även på sommartid. Bara vandra, träna, äta god mat och andas den extremt friska luften. Det gör oss alla väldigt gott. Om du aldrig vandrat förut så är det bara att snöra på dig ett par löparskor, fylla några flaskor med vatten och ta med lite snacks och följa de markerade lederna som är väldigt tacksamma även för nybörjare att gå. Våga pröva!!

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

Aktiv Semester: Vandring i Åre

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply