Träning

Veckans HIIT Pass: 180823

Veckans HIIT Pass: 180823

Veckans HIIT pass gör comeback. Denna vecka kommer det bli en hel del flås i passet. Tanken är att du skall kunna hålla ett jämt och högt tempo genom hela passet. Det skall utmana din kondition mer än styrkan. Det gäller att du vågar trycka på lite mer än du tror att du kan i löpningen och i styrkeövningarna. Nu är det dax att presentera Veckans HIIT Pass: 180823.

Veckans HIIT Pass: 180823

20 Push-ups

1 km Löpning

20 Sit-ups

1 km Löpning

20 Push-ups

1 km Löpning

20 Sit-ups

1 km Löpning

Veckans HIIT Pass: 180823

Veckans HIIT Pass: 180823

Nu finns det två olika människor som reagerar på olika sätt, antingen tänker du ”Åh vad skönt, bara 1 km löpning” eller ”Jösses! En hel fucking km löpning. Det går aldrig”. Tänker du som den första så grattis, tryck på ordentligt i löpningen och gör styrkeövningar fort. Då får vi se hur bara 1km det är. Om du tänker som den andra så grattis, du kommer förmodligen göra nått du inte är så van vid. Kul! Anpassa löpningen efter dina förutsättningar.  Försök att springa hela vägen, går inte det så får du dela upp det men försök att utmana dig själv. Du klarar mer än du tror.

Du skall göra styrkeövningarna så fort som möjligt. Springer du kilometern på upp till 5 minuter får det max ta två minuter att genomföra styrkan, annars blir vilan mellan löpningen för lång och passet tappar sitt syfte. Springer du på över 5 min så bör styrkan ta max halva din tid på löpningen. Det vill säga springer du på 7 min får det max ta 3,5 min och springer du på 8 min får det ta max 4 min.

Försök att ha ett jämt tempo genom hela passet. Första varvet ska inte gå dubbelt så fort som sista och inte tvärt om heller. Våga pusha dig själv och ditt tempo lite hårdare än du tror att du klarar av. Det kommer gå kanon. Du är ju så stark!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply