Träning

Tough Viking Djurgården 2018

Tough Viking Djurgården 2018

I lördags sprang jag Tough Viking Djurgården 2018. Jag avverkade de 15 kilometrarna på en timme och trettiotre minuter. Det är en tid jag är väldigt nöjd med. Förra året sprang jag på en timme och trettioåtta så den 5-minutersförbättringen är jag väldigt nöjd med. Framför allt med tanke på att jag hade en lägre medelpuls och sprang fortare. Jag hade förmodligen fått en ännu bättre tid om det inte hade varit så lång simning (längre i år än tidigare). Jag klarade alla hinder utom ett vilket grämer mig lite. Dock är jag nöjd med att klara alla tidigare hinder. Några nya svagheter uppenbarade sig som jag kan fila på till OCR VM.

Tough Viking Djurgården 2018

Det är mer än 40 hinder som skall passeras under tävlingen. Jag klarade alla utan problem, utom de förbannade Atlasstenarna. De kommer efter 14,5 km och då hade jag ordentligt med krampkänningar i vader samt fram och baksida lår. När jag försökte ta upp stenen, med min mycket bristfälliga teknik, kom krampen som ett brev på posten. Det var bara att tacka och ta emot straffrundan.

Min tid räckte till en 5:e plats i min åldersgrupp och 50:de plats bland alla deltagande herrar. Det känns otroligt skönt att jag nådde mitt mål som var 5:e plats i åldersgruppen och att förbättra min tid. För mig är det ett kvitto på att all tid jag lägger ner på träning ger resultat! Det gör att det är värt det, förbättringar och mätbara resultat är min motivation när träningen känns tung och tråkig.

Jag är super nöjd med min prestation och mitt lopp. Stort tack till alla som var och tittade och hejade längsmed banan. Ni gör det så mycket roligare och lättare. Nästa tävling för mig att ladda om till är Action run i Stockholm den 22 september. Hoppas vi ses där!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply