Träning

Veckans Rörlighetsövning: Framåtfällning Med Handduk

Veckans Rörlighetsövning: Framåtfällning Med Handduk

Jag vet inte om det bara är jag som har detta problem, men jag tror att jag är född med en för kort hamstring. Den är konstant kort och stel. I och för sig så jobbar jag med rörligheten i den mellan varven och då blir det bättre. Sedan kommer en svacka när jag fuskar med rörlighet och stretch och då blir den kort och orörlig på nolltid. Jag kanske inte är född med en för kort hamstring men den är ett problem som jag måste jobba på. Därav får ni googla om ni vill se ett praktexempel på denna övning. Som ni ser på bilden tar det stopp relativt tidigt för mig i övningen framåtfällning med handduk. Är man stel så är det något man bör jobba på, innan del leder till problem. Jag har börjat jobba på min rörlighet igen efter att jag såg bilden.

Framåtfällning Med Handduk

Syfte: Öka eller bibehålla rörligheten i hamstring.

Fokusera på: Försök hålla ryggen rak, all stretch blir bättre med rak rygg. Är man stel som jag får man räkna med lite krummad rygg. Jag var helt säker på att min rygg var spikrak när bilden togs, uppenbarligen inte…

Genomförande: Sätt dig på rumpan med benen rakt fram och tårna pekandes rakt upp. Fatta en handduk, gummiband, snöre eller motsvarande med båda händerna. Rulla in de till lagom längd. Placera handduken på övre halvan av foten så den böjs lite bakåt mot dig. Försök få en rak rygg. Fäll framåt i höften genom att behålla din raka rygg och dra dig ner i handduken. Håll positionen i 10 sekunder. Slappna sedan av i 5 sekunder. Dra dig sedan djupare i positionen i 10 sekunder. Slappna av i 5 sekunder. Upprepa 3-5 gånger. Detta skall dra och stretcha ordentligt i baksidan av låret samt i vaden.

Veckans Rörlighetsövning: Framåtfällning Med Handduk

Denna övning är perfekt i kombination med Stretch av Plantarfascian . Om du börjar med dagens övning kan det resultera i att plantarfascia stretchen går lättare. När du hittar en svaghet så notera den, och börja jobba med det. Jag vet att det är tråkigt, men hur skall du bli bättre om du inte förbättrar dina svagheter? Lycka till!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply