Wilhelm Nilsson: Årets första träningsmatch – en press på spelarna…

Foto. Pixabay

Jisses! Visst känns det som om det vore i går som den allsvenska fotbollen dammades av? Nåja, tiden springer och vi är inne i februari. För fullt fnular tränarna på taktikupplägg samtidigt som sportcheferna arbetar febrilt med att finna nya förstärkningar i trupperna.

Spelarna då? De är nyss tillbaka efter långledighet och de första träningsmatcherna ska klaras av. Så är det i alla fall för spelarna i GIF Sundsvall och i AIK. På lördagen möts lagen i säsongens första träningsmatch. En match fylld av ovisshet, förväntningar och nervositet. Ja, fråga bara Hammarby om det sistnämnda efter en 4–0-förlust mot Midtjylland, tidigare i veckan.

Nåväl, kommer AIK upprepa samma misär? Eller blir det helt enkelt en överkörning av superettans nytillskott i ”Giffarna”. Årets första träningsmatch för alla lag, är liksom det klassiska citatet – ”Bollen är rund och allt kan hända”.
Det är det som är charmen med de här matcherna och får en till att våga testa gränserna. Oavsett som supporter eller icke supporter till något av lagen. Ni känner igen det själva, man spelar på en match som kan gå lite hur som – ”för skojs skull”. Trots att man har den där magkänslan av att ha gjort rätt val, stiger den där pressen till något kusligt men ändå underbart. Lite som när man surfar in på Spelpressen.se och checkar av de många olika spelalternativen och bolagen som finns i den stora speldjungeln. En underbar känsla.

Ur egen spekulation tror jag mer på att pressen ligger främst hos fotbollsspelarna än hos bettingspelarna. För vi alla är nog väldigt nyfikna på hur Jakob Haugaard står sig mellan stolparna, när han själv (troligtvis) besitter en stor press av att vinna fansens hjärta direkt.

Mitt tips?

Dansken Haugaard håller nollan för sitt AIK som inleder med klassiska premiärnerver. Till slut besegrar man Sundsvall med 2–0.

Foto. Pixabay

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.