Wilhelm Nilsson: “Därför är beslutet KORREKT”

Folkhälsomyndigheten har gett klartecken. Det blir spel i de högsta fotbollsserierna redan inom ett par veckor. Ett sådant beslut bådar mycket gott i folkhälsans tecken.

I går fattades det ett viktigt beslut. FHM gav klartecknet som många väntat på. Det blir spel i dam- och herrallsvenskan samt superettan redan i juni. Och visst är det här är ett beslut som ger gagn åt den svenska folkhälsan. Det är enkelt att dra slutsatsen om att fler kommer bli försoffade genom att sätta sig framför tv-skärmarna när det vankas fotboll. Tvärtom tror jag. Min övertygelse säger att de här sändningarna kan bidra till något positivt. Exempelvis:

Psykiska problem blir bättre: Det har talats i media om att människor som till vardags tittat på sport på tv, har blivit rastlösa och rentav deprimerade. Inte minst bland spelarna själva. Här fylls ett hålrum för många människor.

Hoppet tänder en gnista: Kommer fotbollen igång, är jag övertygad om att andra sporter får komma igång långsiktigt. Vi måste komma ihåg att det är viktigt med rörelse.

Ett sporrande av fysisk aktivitet: Vi blir inspirerade av att själva idrotta eller röra på oss på ett eller annat sätt när vi tittar på sport. När väl fotbollsallsvenskan kommer igång, är jag övertygad om att fler kommer att bege sig ut för att hålla igång. Folkhälsan är trots allt ovärderlig.

Nu blickar vi framåt mot en hälsorik och gemenskapsfull sommar!

Läs mer Wilhelm Nilsson om Coronakrisen relaterat till sport:”Dags att ta kampen tillsammans”

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.