Linda Pira om nya singelsläppet: “Jag vill förmedla självkänsla och styrka genom musiken”

Linda Pira är aktuell med ett nytt singelsläpp med ett unikt grepp som inte gjorts tidigare. Och ny skiva kommer efter årsskiftet. I intervjun avslöjar hon sin lilla hemlighet... vilken erfarenhet hon fortfarande hämtar kraft och fokus från när hon behöver.

Linda Pira är rapdrottningen med dolda thaiboxarskills som drivs av att stärka ungas självkänsla och tro på sig själva genom musiken. Hon är aktuell med ett nytt spännande singelsläpp med en unik nisch … I en exklusiv lanseringsintervju delar hon med sig om hur hon håller sig i form med träning, för att orka jonglera livet som mamma jämte ett aktivt turnéliv … och få energi över att vara kreativ i sitt arbete som artist och låtskrivare.

Du har ett intensivt scennummer. Hur viktig har träningen varit för att orka på scenen? – Träningen har alltid hängt ihop med kvalitén på min show. Är jag inne i ett bra flow med träningen så visar det sig i showen. De gångerna jag slarvat med träningen måste jag hålla tillbaka lite hela tiden när jag står på scenen, den känslan är inte så kul, haha.

Du är småbarnsmamma med ett fullspäckat arbetsschema, hur gör du för att få tiden att räcka till för träning?  På gymmet där jag tränar har de barnpassning i ett stort utrymme där barnen kan springa runt och busa och leka eller bara sitta i lugn och ro och rita eller pyssla. Mina barn ÄLSKAR att vara där och det har gjort att jag kan träna den tid jag behöver. Nu när barnen är lite större är det också så mycket lättare att involvera motion i vardagen igenom att till exempel cykla, spela fotboll, dansa eller leka kurragömma med dem.

Hur motiverar du dig till att träna de dagar du inte är peppad? – Det händer ofta att jag inte känner mig helt hundra men någon klok person sa till mig en gång, att det viktigaste är att bara sätta på sig skorna och komma iväg. Även fast det kanske inte blir det tyngsta passet, får du någonting gjort. ”Någonting” är alltid bättre än inget alls

Hur ser dina träningsrutiner ut en typisk vecka?  På sommaren tränar jag oftast utomhus och gillar att utforska nya ställen, jag kan ta cykeln till någon idrottsplats där jag värmer upp kroppen ordentligt och sen går igenom musklerna med olika övningar.

På vintern blir det mest gym träning där jag tränar med personlig tränare (Mårten Nylén) 1-2 gånger i veckan. Målet är alltid att få in en ett träningspass om dagen och landar oftast på att jag tränar 3-5 pass i veckan, med den frekvensen känner jag mig väldigt nöjd. J

Vad har du för träningsbakgrund och har du några dolda ”skills” som folk inte känner till? – Jag sportade jättemycket som barn och har provat på det flesta lagsporter som fotboll, innebandy, basket och ridsport. Men det var nog ändå dansen som fanns med mig längst. 2010 provade jag thaiboxning första gången och blev helt förälskad! Satt faktiskt senast idag och kollade på nätet, om det finns en lämplig klubb där jag kan ta med mina 5 åringar och träna lite thaiboxning.

Berätta om ditt bästa träningsminne? – Måste varit när jag tränade inför min första thaiboxning match. Jag lärde mig så mycket om hur kroppen. Att du verkligen orkar mer än vad tror … och hur du verkligen kan pusha dig själv till det yttersta. Jag fick en kämparglöd och ett fokus som jag än idag tänker tillbaka på och hämtar kraft ifrån.

Du är en stark kvinnlig förebild som står upp för dig själv fullt ut. Hur tror du unga tjejer påverkas av dagens ideal, sociala medier och instagramperfektionen?  Jag ska inte ljuga och säga att jag själv inte blir påverkad av bilden som medierna sänder ut. Var gång jag kommer på mig själv med att bli influerad, blir jag upprörd och ledsen att jag ens låtit mig bli påverkad.

Jag kan inte ens tänka mig hur det måste vara för de unga tjejer/killar som är på väg att bli tonåringar… Att behöva växa upp och formas av denna rådande skeva mediabild och ideal som de ständigt bombas utav … Det jag försökt göra mycket i min musik är att förmedla självkänsla och styrkan i att våga vara sig själv och göra det som känns bäst i ditt hjärta. Många unga (framför allt tjejer) skriver att de finner styrka i mina texter och det gör att jag vill fortsätta att göra den sortens musik.

Hur ser den närmsta framtiden ut, vad har du på gång? – Jag släpper en låt om 2 veckor tillsammans med Cherrie och producenten Pablo Paz. Det är en akustiskt RnB rap och jag kan inte komma på någon som hittills gjort det i Sverige? Det ska bli väldigt spännande… Sen är jag i fullgång med att jobba klart min skiva som ska komma ut efter årsskiftet.

Snabbfakta

Linda Pira om nya singelsläppet: "Jag vill förmedla självkänsla och styrka genom musiken"
Det jag försökt göra mycket i min musik är att förmedla självkänsla och styrkan i att våga vara sig själv och göra det som känns bäst i ditt hjärta. Många unga (framför allt tjejer) skriver att de finner styrka i mina texter och det gör att jag vill fortsätta att göra den sortens musik.

Namn: Linda Pira

Ålder: 32

Familj: Tvillingarna Kyiam och Daviel på 4,5 år

Kör: Nissan Qashqai

Äter helst: Soppa

Motto: En sak i taget

Bästa hälsotips: Drick mycket vatten

Aktuell med: Singelsläpp om ca 2 veckor

Sociala medier: @lindapira

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.