Marie Serneholts bästa motivationstips till ovana löpare: ”Ta det lugnt och gå inte all in på en gång”

Annika Larsen träffade Marie Serneholt på Vårrusets pressträff och passade på att ställa frågor om motivation och löpning och samarbetet med Vårruset.

TV4-profilen Marie Serneholt är ny konferencier för Vårruset – ett av Sveriges folkligaste lopp för tjejer (oavsett ålder och träningsform) och som beskrivs som ”5 kilometer av glädje” . Vårruset är ett roligt event med fokus på hälsa och gemenskap som arrangeras i 21 städer i två klasser – ”fun run” eller tidtagning. Du kan även välja om du vill springa solokvist eller anmäla dig och tjejgänget/kollegorna som lag (6 personer) med efterföljande vegetarisk och mättande picknick, komponerad av Coops matinspiratör Sara Begner. 

Marie Serneholts 3 bästa tips inför Vårruset

Marie Serneholts bästa motivationstips till ovana löpare: "Ta det lugnt och gå inte all in på en gång"

I am Ready´s Annika Larsen träffade Marie Serneholt på Vårrusets pressträff och passade på att ställa 3 snabba frågor om samarbetet med Vårruset och löpning. 

Varför ska man springa Vårruset?

– Vårruset är ett lopp för alla. Du kan gå, lunka, jogga eller springa. Men framför allt för gemenskapen och för att det är ett så trevligt lopp. Och så är det ju den bästa starten på våren, du får vårkänslor och vårpepp.

Läs även 5 bra nybörjartips till dig som vill komma igång med löpning

Ditt bästa tips till dig som vill komma igång med löpningen?

– Jag har alltid gillat att springa kort, snabbt och explosivt och när jag började springa längre sträckor så varvade jag gång och jogg, tog det lugnt och sprang i intervaller. Det är mitt bästa tips. Ta det lugnt och gå inte all in på en gång.

Hur motiverar du dig ”de där dagarna”?

– Dagar när det känns motigt, försök att plocka fram den där känslan hur det känns efteråt. Det brukar göra det lättare och ofta är det ju de dagarna du behöver den där löprundan som mest.

Anmäl dig och ditt kompisgäng. Ni väljer själva om ni vill promenera, jogga eller springa på tid.

Läs mer HÄR om Vårruset som går av stapeln om en knapp månad i Malmö (2 maj)

Du kanske även gillar Teamcoachen Jenny Gustafsson: ”Det här är kontrollfrågorna du bör ställa dig innan du sätter upp höga mål”

LÄMNA ETT SVAR

Din kommentar
Ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.